ESPORT

Zest till final mot Trap – ”Jag hoppades på att få möta honom”

av Simon Engstrand

Joo ”Zest” Sung Wook säkrade under lördagen den sista final-platsen i IEM Katowice. Där möter han protoss-spelaren Cho ”Trap” Sung Ho som han redan tidigare slagit i flera andra turneringar.
– Jag hoppades att vi skulle mötas i finalen för jag har vunnit mycket mot honom tidigare, berättade Zest.

Jung ”Bbyong” Woo Yong slog under lördagen ut ärkefienden och lagkamraten Kim ”herO” Joon Ho. I den matchen läste Bbyong alla Heros drag som ur en bok, men fick i semi-finalmatchen mot Joo ”Zest” Sung Wook smaka på sin egen medicin. Där blev han nämligen totalt läst av Zest som övertygande vann de två första kartorna.

Ett sista försök

På den tredje kartan lyckades dock Bbyong slå ut en av Zest baser med en marin-drop. Samtidigt rörde sig Zest mot andra sidan av kartan där han attackerade motståndarens huvudbas. Då satte Bbyong ned foten och stod för ett makalöst försvar innan han slutligen stod som vinnare av kartan.
–  I sista sekund kom han tillbaka, det där var precis vad han behövde just nu, sa kommentatorn Shaun ”Apollo” Clark.

Se de sista minuterna av matchen här:

Zest är bäst

Men det räckte inte hela vägen. Kartan efter valde Bbyong att gå för en rejäl all-in attack där SCVer deltog. När det inte fungerade var kartan och hans chans att få spela i final förlorad.
– Bbyong har just slängt iväg sin plats i den här turneringen, sa kommentatorn Leigh ”Maynarde” Mandalov när SCVerna sakta men säkert brann upp.

”Vi har en historia”

Zest har sedan innan en historia med Trap då han själv stått för många vinster över honom i andra turneringar. Med det i bagaget var det en självsäker Zest som svarade på frågor om finalmatchen.
– Vi har en historia och jag hoppades att vi skulle mötas i finalen. Eftersom jag vunnit mot honom förut så känner jag mig självsäker, sa Zest i vinnar-intervjun efter matchen.
Men träna, det tänker han inte göra.
– Min PvP är redan riktigt stark, så istället för att öva tänker jag bara se till så att jag är i så bra form som möjligt till finalen, sa Zest som avslutande ord i intervjun.

På söndag klockan 16.00 spelas finalen mellan Zest och Trap och du kan följa turneringen på ESLs stream.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport