HEARTHSTONE
English version

Berömd Magic the Gathering-spelare till nytt svenskt Hearthstone-lag

av Simon Engstrand
Keita Gamign Hearthstone

Keita Gaming började som ett försök att blåsa nytt liv i Counter-strikes gräsrötter och har sedan dess expanderat. Nu kan Aftonbladet Esport avslöja deras senaste satsning: Ett nytt Hearthstone-lag med före detta Magic the Gathering-spelaren Kenny ”Kenobe” Öberg i spetsen, som nu går över till Hearthstone.
– Jag har mycket att lära mig men det är i många avseenden enkelt att plocka upp, säger Kenobe till Aftonbladet Esport.

Fröet som kom att bli Keita Gaming såddes när Rasmus ”iNs8T” Sandström och Dan ”Raimat” Andréasson blickade ut över turneringslivet i Counter-strikes gräsrötter.
– Det började tunna ut med turneringen, i alla fall turneringar höll hög klass. Så då pratade vi lite och kom överens om att vi skulle starta upp något eget. Först och främst inom CS, men sen blev det även i fler spel.

Sedan den dagen för cirka fyra år sedan har Keita Gaming växt och idag arrangerar de varje vecka flera turneringar i fyra olika spel. Nu kan Aftonbladet Esport avslöja deras allra senaste satsning: Ett nytt Hearthstone-lag med en känd Magic the Gathering-spelare i spetsen.

”Jag har mycket att lära mig”

Förutom Elias ”Gucceymane” Kranz, Consolidate-vinnaren Kevin ”Kevvec” Chan samt Simon ”Trusted” Fransson består laget även utav deras mest kända profil: Före detta Magic the Gathering-spelaren Kenny “Kenobe” Öberg. Med tio års erfarenhet på nacken räknas Kenobe till en utav Sveriges absolut största talanger inom Magic the Gathering, men just Hearthstone har han bara spelat i cirka fyra månader.

Hur kom du på att börja med Hearthstone istället för Magic the Gathering?
– Jag hade bara testat Hearthstone när det kom ut, men slutade sen spela det. Långt senare blev jag kontaktad av Keita som sökte spelare med tidigare erfarenhet av liknande spel och undrade om jag kunde tänka mig att satsa på Hearthstone. Keita gav ett starkt intryck och mycket spelas online eller är Europa centrerat så det såg smidigt ut att köra. Tävlingsscenen verkade även ha vuxit mycket under senaste året så jag bestämde mig för att ge det en chans.

Hur tror du dina chanser ser ut?
– De kan säkert vara ganska goda, jag har mycket att lära mig men det är i många avseenden enkelt att plocka upp efter en min långa MTG bakgrund. Jag har nu kvalat till Assembly Asus ROG om två veckor i Helsingfors och det är mitt första steg in på proffsscenen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport