HEARTHSTONE
English version

Cloud9-profilen om anklagelserna: De har gått ihop och ljuger om mig

av Simon Engstrand
Foto: Liquidpedia
Foto: Liquidpedia

Hearthstone-communityt befinner sig i något av en häxjakt mot Harry ”MaSsan” Cheong som misstänkts för fiffel med tittarsiffror.
Nu tar han bladet ur mun och hävdar att andra streamers vill fördärva hans karriär.
– Jag är medveten om att några, eller majoriteten, i Team Archon, G2 Esports och Forsen gått ihop och ljuger om mig, säger MaSsan till Aftonbladet Esport.

Den kända Cloud9-streamern Harry ”MaSsan” Cheong misstänks av stora delar av Hearthstone-communityt för att fuska med sina tittarsiffror på Twitch.

I början av januari blossade kontroversen upp igen, då Reddit-användaren Seriouscatt samlade ihop bevis och – kanske främst – suspekta berättelser från bland annat Team Archon-grundaren Jason ”Amaz” Chan, Team Liquid-spelaren David ”Dog” Caero och streamern Byron ”Reckful” Bernstein.

Till exempel påstår Dog att han erbjudits pengar från MaSsan för att tävla i en online-turnering i hans ställ. I ett annat klipp menar svenske streaming-stjärnan Sebastian ”Forsen” Fors att MaSsan fuskade i samma turnering.

I en dagsfärsk intervju med Aftonbladet Esport berättar svenske Hearthstone-spelaren Jon ”Orange” Westberg om sin syn på debaclet. Han säger att han tror MaSsan snart kommer bli utesluten från turneringar.
– Det är bara en tidsfråga, menar han.

”Gått ihop och ljuger”

Drevet mot MaSsan har onekligen varit stort och Aftonbladet Esport har sedan dramat blossade upp försökt nå huvudpersonen för en kommentar. I samband med Orange-intervjun fick vi kontakt med honom.

När vi samtalar säger MaSsan att han tidigare talat öppet om dramatiken och inte har mycket att tillägga. Han säger att andra streamers försöker ruinera hans karriär.
– Jag är medveten om att några, eller majoriteten, i Team Archon, G2 Esports och Forsen gått ihop och ljuger om mig, säger MaSsan till Aftonbladet Esport.
Senare skickar han denna bild som svar om påståendet att han fuskat på en turnering.

Vidare konstaterar han att han aldrig brutit mot regler på varken Twitch, i något spel eller på turneringar, men tror inte att han kommer delta i de turneringar som tidigare nämnda parter arrangerar.
– Vissa av dem arrangerar turneringar, och där vet jag att jag inte kommer medverka, säger han och avslutar:
– Jag har fått nog av att försvara mig mot anklagelserna. Folk använder chat-robotar på min kanal och använder det som bevis för att jag skulle trycka upp tittarsiffrorna, men det är två helt olika saker. Men sen är det ju anklagelser utöver tittarsiffrorna också.

”Tänk om han inte vet om det”

Communityt verkar i mångt och mycket övertygade om att tittarsiffrorna på MaSsans Twitch-kanal är manipulerade. Om så är fallet kan frågan ställas, som Reckful gör här:
– Tänk om det faktiskt är så att han inte visste? Tänk om det är någon annan som fifflar med siffrorna och han inte visste om det.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport