HEARTHSTONE

Ddosad av hackergruppen – tvingades lämna walkover

av Tobias Lundgren
orangeddos

Jon ”Orange” Westberg var på väg mot sitt livs Hearthstone-turnering – då blev han ddosad av ökända hackergruppen Lizard Squad.
På grund av attacken tvingades han ge upp matchen och slutade därmed fyra i turneringen Pinnacle 2.
– Att det ska förstöras på ett sådant sätt är hemskt tråkigt, säger Darkstar-managern Jakob ”Silver” Selander.

Team Darkstar-spelaren Jon ”Orange” Westberg imponerade med sitt spel under Jason ”Amaz” Chans onlineturnering Pinnacle 2. Under lördagskvällen spelade han losers bracket-match mot grekiske Dimitris ”Dethelor” Theodoropoulos om en plats i semifinalen när han blev ddosad av den ökända hackergruppen Lizard Squad. De hade tidigare attackerat motståndaren Dethelor så han förlorade sin match mot Adrian ”Lifecoach” Koy och nu ”sonade de sina brott” genom att attackera svensken.
”Förlåt för att vi förstörde din router, här är vår ursäkt. Orange #offline”, skrev gruppen i en tweet efter attacken.

”Gjorde vad jag kunde för att skydda mig”

Orange ledde matchen med 2-0 när första attacken kom, efter att ha förlorat den tredje vann Dethelor fjärde matchen utan avbrott. Men när femte och avgörande matchen skulle spelas kom nästa attack och Orange tvingades lämna walkover. Därmed slutade han på en fjärdeplats i turneringen och fick 500 dollar, att jämföra med förstapriset på 2500 dollar.
”Jag gjorde vad jag kunde för att skydda mig från det här. DDOSare har ingen aning hur hårt jag jobbat för att kvalificera mig till och spela i den här turneringen”, skriver Orange på Twitter.

”Vi var alla lika chockade”

Och Darkstar-managern Jakob ”Silver” Selander är förtvivlad efter att hans stjärna i vardande tvingats ge upp matchserien efter attacken.
– Jag tycker det är fruktansvärt. Även fast Orange har spelat i turneringar som till exempel M-House Cup innan hade han tränat i veckor, flera timmar om dagen för att göra det här till sitt ”breakout performance”. Att det ska förstöras på ett sådant sätt är hemskt tråkigt. Vi satt flera stycken och tittade på matchen i vår teamspeakkanal och vi var alla lika chockade, säger han.

Under turneringens gång besegrade Orange bland andra Dima ”Rdu” Radu, DreamHack Summer-mästaren som brukar kallas bäst i världen allt som oftast, med klara 3-0. Dessutom besegrade han Blizzcon-mästaren James ”Firebat” Kostesich med samma siffror i kvalet några dagar tidigare.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport