HEARTHSTONE

”Det är ett steg närmare världseliten för oss”

av Tobias Lundgren
skgaming

Det svenska Hearthstone-undret fortsätter att exporteras till utländska storklubbar.
Nu har en kvartett lovande spelare gjort klart med anrika organisationen SK Gaming.
– Det är ett steg i rätt riktning för oss, ett steg närmare världseliten, säger Anton ’Airbrushed’ Bystedt.

Sverige producerar Hearthstone-talang på löpande band just nu. Först fick Jon ”Orange” Westberg sitt stora genombrott när han vann Legendary Series i Katowice för att sedan skriva på för Team Archon. Nu har hela fyra spelare från Oranges gamla lag Team Darkstar skrivit på för SK Gaming.
– Vi gillar Darkstar och de har gjort jättemycket bra, men vi ville vidare och till en större organisation. Efter att vi började tänka på det tog det ett par veckor, sedan satt vi i SK Gaming så det gick snabbare än jag trodde, säger Anton ’Airbrushed’ Bystedt.

Motiverades av Oranges framgångar

Tillsammans med kompisarna Jesper ’Freakeh’ Ericsson, Sebastian ’Spo’ Sjöbäck och Martin ’MartinCreek’ Bäcklund kommer han nu representera den tyska multigamingorganisationen i framtiden. De är ett sammansvetsat gäng som fortfarande håller kontakten med Orange för att diskutera spelet, och även har inspirerats av hans framfart.
– Det har varit skitstor motivation. När han lyckades och vann stora turneringar tänkte vi direkt att det var dags att ligga i. Om Jon kan vinna har vi andra potential också, säger Bystedt.

”Vi är glada för deras skull”

Team Darkstar, som nu tappat stora delar av Hearthstone-lineupen, är ledsna över att förlora spelarna men önskar dem lycka till i framtiden.
– Eftersom vi är ett relativt nystartat lag så kan vi inte erbjuda våra spelare allt det som veteranerna inom scenen kan. Därför är det tråkigt för oss att förlora våra spelare, men vi är också glada för deras skull och hoppas dem får chansen att bevisa sig på den högsta scenen, säger managern Jakob ”Silver” Selander.

Kommer göra debut på Birdie

Och SK Gaming är så klart nöjda med jättevärvningen.
– Vi har hittat inte bara en utan fyra svenska spelare som är hungriga efter framgång och ser fram emot att representera våra färger i turneringar runtom i världen, skriver de i ett uttalande.
De nyblivna SK Gaming-spelarna kommer i helgen göra turneringsdebut för organisationen då Birdie går av stapeln i Uppsala. Där har de, förutom de 6000 kronorna i förstapris i huvudturneringen, även chansen att kvala in till IeSF:s världsmästerskap som avgörs senare i år.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport