HEARTHSTONE

Efter scenmissen: ”Det är en nödlösning”

av Björn Ehrnberg
hearthstonemiss

Efter två dagars spelande var det äntligen dags för att se Blizzards kortspel Hearthstone på den stora scenen. Men just den stora scenen innebar även ett gäng problem.
– Det är en nödlösning, men en lösning vi måste ha, säger Mike Van Driel, projektledare på Dreamhack, till Aftonbladet Esport.

På den stora scenen i Globen spelas nu kvalet till Blizzcon, VM-turneringen som går av stapeln på andra sidan Atlanten där över 700 000 kronor går till vinnaren. Men när publiken slog sig ner för att njuta av första matchen mellan MrYagut och Kaor, var det en uppenbar fråga alla ställde sig: Hur ska de stoppa spelarna från att se varandras kort?

”Deras anseende skulle demoleras vid fusk”

Spelarna sitter mittemot varandra med den stora skärmen direkt intill dem. Med en enkel blick upp i skyn skulle lirarna kunna se vad motståndaren höll i sin hand. Lösningen på problemet blev att ställa två personer intill spelarna för att följa deras blickar.
– Skulle någon spelare, mot all förmodan, fuska så blir de inte bara diskvalificerade från den här turneringen, utan deras anseende skulle demoleras, säger Mike Van Driel och fortsätter:
– Vår lösning är en slags nödlösning och om vi skulle ställt upp en skärm, så skulle det förstöra för åskådarna. Tyvärr är det ofta vi tvingas till sådana här lösningar.

”Stort problem i esporten”

Samtidigt berättar Van Driel att om man separerade spelarna, likt Starcraft 2, kan det ändå sitta människor i publiken som på ett eller annat sätt ger signaler till sin spelare.
– Det är ett stort problem som finns i esporten, det går inte att sticka under stolen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport