HEARTHSTONE

Hearthstone-experten: Han vinner Blizzcon

av Björn Ehrnberg
mikael (kopia)

På fredag drar Blizzcon igång på andra sidan Atlanten i Anaheim. På schemat står, förutom allt som kretsar kring ett Blizzard-ägt event, årets största Hearthstoneturnering. Vinnaren kommer kamma hem över 700 000 kronor. Och redan efter två matcher har några favoriter utkristalliserat sig.
Min hjärna säger att Cong ”StrifeCro” Shu kommer ta hem det. Mitt hjärta vill att Riccardo ”Kaor” Giammanco vinner, säger expertkommentatorn Mikael Jansson till Aftonbladet Esport.

Under fredagen fortsätter Blizzards stora Hearthstone-turnering. I tolv timmar kommer Mikael Jansson och Sebastian ”Forsen” Fors att kommentera de avslutande gruppspelsmatcherna och kvartsfinalerna ifrån Dreamhacks studio i Stockholm. Och efter de första matcherna är det en relativt säker expert som förutspår vem som kommer ta hem de 700 000 kronorna.
– Strifecro är världens bäste spelare genom tiderna. Han, tillsammans med Aleksandr ”Kolento” Malsh, är helt enkelt bäst och jag tror att någon av dem kommer stå som slutsegrare, säger Mikael Jansson.

Det underbara löftet

Men Jansson lyfter samtidigt ett varningens, och glädjens, finger. Italienaren Riccardo ”Kaor” Giammanco har lovat att öppna en butik i Palermo om han skulle plocka hem Blizzards åtråvärda turnering. Kaor har imponerat under de första två matcherna och är redan klar för kvartsfinal.
– Det vore ju fantastiskt om han kunde ro hem det. Dessutom spelar han som en mästare. Han kan vara en underdog i jämförelse med de andra två – men samtidigt en livsfarlig sådan.

Hur ser den ständigt förändrande metan ut i turneringen?
– Bland de 16 spelarna hittar vi sammanlagt 14 Warlocks. Och det säger ju en hel del. Fördelningen mellan Zoolocks och Handlocks bör vara ganska jämn, men det är tydligt att metan nu ger Gul’dan en viss fördel. Efter Warlocks hittar vi en knippe Hunters.

”Hade förväntat mig mer”

Det som lyser med sin frånvaro är Mage-lekar. Endast Jeffrey ”Tarei” Liu har plockat med sig Jaina Proudmoore till turneringen. Dessutom återfinns enbart två Paladin-decks.
– Den näst vanligaste leken är Shaman. Med sin fantastiska brädkontroll är de ett bra svar mot både Zoolocks och Handlocks. Men det blir intressant att se hur de övriga lekarna som trots allt måste spelas håller sig längs med turneringen.

Vilken är största besvikelsen än så länge?
– Jag hade förväntat mig mer av James ”Firebat” Kostesich. I sin match mot Hakjun ”Kranich” Baek gjorde han hel drös med misstag. Han valde att tradea vid fel lägen och missade att lägga ut kort i rätt lägen. Men trots det tror jag fortfarande att han kan ta sig vidare.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport