HEARTHSTONE

Orange: ”Jag behövde hålla mig från att svimma”

av Tobias Lundgren
orangeseger

Jon ”Orange” Westberg har kämpat för att nå det absolut toppskiktet av Hearthstone-spelare.
Nu är han där – men det krävdes en mirakelrunda mot RDU för att han ens skulle ta sig från kvartsfinalen.
– Jag skojar inte, jag behövde hålla mig från att svimma när jag spelade Ragnaros, säger den nyblivne ESL Legendary Series-mästaren.

En lyckad svensk helg under IEM Katowice fullbordades under söndagskvällen då Team Darkstars Jon ”Orange” Westberg slog sig ända fram till finalen i ESL Legendary Series där han besegrade Jason ”Amaz” Chan med klara 3-0 i matcher.
Men det mest avgörande momentet under hela turneringen för Oranges del kom redan under kvartsfinalen mot Dima ”Rdu” Radu, då svensken var ett drag från att bli utslagen vid ställningen 2-2. Med en Knife Juggler på brädet behövde knivarna efter två spelade kort träffa Rdu minst en gång i ansiktet, sedan var Ragnaros tvungen att träffa ansiktet på rumänen. Vid det skedet var det endast 25 procent chans att svensken skulle gå vidare.
– 
Pulsen var helt sjuk. Efter jag hade spelat Webspinnern och den träffade hans Mad Scientist, jag kan inte minnas tillfällen när min puls varit högre. Sedan var det bara… herregud. Jag skojar inte, jag behövde hålla mig från att svimma när jag spelade Ragnaros.

”Visste att Rdu skulle bli riktigt svår”

Efter att Orange till slut vågat trycka på knappen för att avsluta rundan var RNG-gudarna med honom när en eldboll i ansiktet gjorde slut på motståndaren. Därefter blev resterande matcherna en enkel resa för Orange då han gick 3-0 genom både semifinalen och finalen.
– Jag sa innan turneringen att så länge jag tar mig förbi Rdu känns det bra för jag visste att han skulle bli riktigt svår, men att jag sedan skulle vinna över mina nästa motståndare med 3-0 vågade jag inte hoppas på.

”Hade knappt kunnat drömma om det”

Efter segern mot Amaz i finalen är Orange nu 13 000 dollar rikare och dessutom inkasserade han 100 kvalpoäng som ska hjälpa honom mot årets stora mål: Blizzcon.
– Det känns helt sjukt bra, jag hade knappt kunnat drömma om det. Segern sätter mig verkligen på kartan som en av de bästa spelarna vilket är det jag försökt göra ett bra tag. Jag vill absolut fortfarande bli bättre men det var mitt stora genombrott.

Enligt rykten som Daily Dot snappat upp är du på väg att byta lag till Team Archon, vad kan du säga om det?
– Jag har erbjudanden men vill inte gå in på det nu.

Men det måste kännas skönt att stå på toppen av Hearthstone-världen just nu?
– Ja, det känns absolut helt otroligt.

Vad väntar härnäst?
– Viagame House cup är nästa turnering, jag är i en riktig svår grupp med TidesOfTime och Tiddlercelestial, men det ska bli kul att ta sig an dem också.

Är det inte de som säger att ”de har en svår grupp mot Orange” nu?
– Ja, jag hoppas det iallafall, säger Sveriges nye storstjärna i Hearthstone med ett skratt.


 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport