HEARTHSTONE

Orange klar för Alliance: ”Känns bättre än någonsin”

av Tobias Lundgren
orangealliance

Han är en av Sveriges mest framgångsrika Hearthstone-spelare, men har stått laglös sedan han lämnade Team Archon i somras.
Nu är Jon ”Orange” Westberg klart för minst sagt svenskbekanta organisationen Alliance.
– Det känns fantastiskt, jag känner verkligen att jag hittat rätt, säger han till Aftonbladet Esport.

24-årige Jon ”Orange” Westberg bytte från Magic The Gathering och tog Hearthstone-världen med storm då han som relativ doldis klev in och vann ESL:s Legendary-turnering under IEM Katowice 2015. Efter segern blev han snabbt signad av nordamerikanska Team Archon och har sedan dess periodvis bott i USA, samt radat upp ett par till turneringssegrar.

Men då Archon valde att gå mot streaming istället för tävlingsspel lämnade Westberg organisationen och har stått utan representation sedan i somras. Nu står det klart att stjärnans nya lag blir Alliance.
– Vi har snackat med varandra väldigt länge, sedan jag lämnade Archon, och nu har jag äntligen signat vilket känns kul för det är ett väldigt Sverige-kärt lag som är stort här, säger han till Aftonbladet Esport.

”Har haft ögonen på Jon länge”

Och Alliance själva, som i Sverige främst är kända för sitt The International-vinnande Dota2-lag är även de extremt nöjda med värvningen.
”Jag har haft ögonen på Jon väldigt länge nu, till och med innan han vann ESL Katowice, och jag har alltid varit imponerad av hans teknik och professionella inställning. Han är även en av de jämnaste spelarna vilket i ett spel som Hearthstone är långt mer imponerande än en turneringsseger. Jag tror att Jon kommer passa perfekt i Alliance och jag är väldigt glad att han kommer representera oss som vår första Hearthstone-spelare”, säger lagets manager Erik Barge i ett uttalande.

Kontraktet innebär att Orange även i fortsättningen främst kommer vara en tävlingsspelare och streama sparsmakat, men han kommer även att börja vlogga från de turneringar han åker till. En av de turneringarna kan bli den största han åkt på hittills, när han och Elliot ’Fluffy’ Karlsson kvalat sig vidare till Europafinalen av WESG som avgörs i början av oktober.
– Om jag blir topp 8 av 20 spelare i Europa får jag åka till Kina och spela om 300 000 dollar i prispott, säger Orange.

”Har spelat 12 timmar om dagen”

Och lagbytet i kombination med den drömturneringen har gjort underverk för svenskens motivation. Den senaste tiden har han enligt egen utsago spelat mer Hearthstone än någonsin tidigare.
– Jag tror aldrig jag spelat så mycket som de senaste två veckorna. Jag har varit inlåst konstant och spelat 12 timmar om dagen. Det har definitivt med lagbytet att göra, det har varit en uppsving i motivationen. Det känns bättre än någonsin, säger han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport