HEARTHSTONE

Orange klar för Team Archon: ”Det känns helt underbart”

av Tobias Lundgren
orangeamaz
Jon ”Orange” Westberg till höger, tillsammans med nye chefen och lagkamraten Jason ”Amaz” Chan.

För en vecka sedan vann han ESL Legendary Series i Katowice och blev ett världsnamn inom scenen.
Nu är Jon ”Orange” Westberg klar för Team Archon och kan nu titulera sig Hearthstone-proffs på heltid.
– Det betyder att jag kan jobba ännu hårdare än jag gjort för att komma hit, så jag är sjukt spänd på vad det här kan betyda för min karriär, säger han till Aftonbladet Esport.

Senaste månaden har livet snurrat på väldigt fort för 20-årige Jon ”Orange” Westberg. När Aftonbladet Esport pratade med honom i början av februari sa han att ”han kan tävla med världseliten”. Nu, bara veckor senare, är han en av de mest hajpade spelarna i världen efter sin seger under ESL Legendary Series.
Och framgången betalar nu av sig, då Orange värvas av Team Archon och blir heltidsproffs.
– Det känns helt underbart att jag kan göra det jag tycker om att göra med mitt liv. Det betyder att jag kan jobba ännu hårdare än jag gjort för att komma hit, så jag är sjukt spänd på vad det här kan betyda för min karriär, säger han till Aftonbladet Esport.

”En sjuk boost för självförtroendet”

Enligt Orange var övergången klar redan innan Katowice-mästerskapet men Team Darkstar och Archon bestämde sig för att vänta med att göra det officiellt till efteråt. När nyheten blev officiell under måndagen översvämmades Westberg av lyckönskningar från hela världen.
– Jag var lite orolig, för när Zalae och Purpledrank gick med var det mest kommentarer om hur stort laget är. Jag vet att Amaz har planer för laget så därför har jag inget problem med det, men vet att många fans har det. Därför var jag rädd att det här skulle späda på det, men folk verkar genuint glada, önskar mig all lycka och säger att Archon gjort en bra värvning. Det är en sjuk boost för självförtroendet att se hur folk är glada för min skull.

”Otroligt glad att jag hade ett så bra lag som Darkstar”

Nu lämnar han lagkamraterna i Team Darkstar, som format honom till världsspelaren han nu är. Och han passar på att hylla sina vänner i laget.
– Det är tufft att lämna Darkstar. Utan dem hade jag inte varit i närheten av var jag är nu och det är de som hjälpt mig komma hit. Jag är otroligt glad att jag kunde ha ett så pass bra lag som Darkstar i början på min karriär, de har varit de absolut bästa lagmedlemmarna i hela världen.

”Gick fort för Orange att tävla mot världseliten”

Och Darkstar-managern Jakob ”Silver” Selander hyllar den utflyttande stjärnan.
– Det är tråkigt att inte ha Orange under vår flagg längre. Inte bara på grund av hans senaste framsteg men det är alltid tråkigt att se någon som vuxit tillsammans med laget och blivit en del av familjen lämna oss. Men faktumet är att Orange växte snabbare än resten och på så sätt fick han erbjudanden vi inte kunde tävla med.
– Han är fortfarande en del av vår familj och nära vän med våra spelare, så även fast han spelar under en annan flagg så är han en del av vår cirkel. Team Darkstar klev in med stora ord på Hearthstone-scenen, jag tror jag själv sa att vi skulle tävla mot världseliten. Det gick väldigt fort för Orange att leva upp till det men det var inte bara honom jag syftade på med det uttalandet. I vilket fall som helst så hoppas jag att han lär sig mycket under tiden han spelar för sitt nya lag, säger Selander till Aftonbladet Esport.

”Har jobbat så jävla hårt för House Cup”

Härnäst väntar Viagame House Cup i helgen och där kan fansen förvänta sig att se en Orange som är bättre förberedd än någonsin.
– Jag har jobbat så jävla hårt för Viagame House Cup, fy fan vad mycket tid jag lagt ner för att förbereda mig. Jag har inte gjort något annat än att spela Hearthstone och tränat inför Viagame den här veckan, det har varit allt jag gjort, säger han.

Går det till och med säga att du bör ses som favoriten i helgen?
– Jag kanske är favorit? Hoppas man kan kalla mig det, vore häftigt att gå in som det. Inget jag är van vid men det kan mycket väl vara så efter Katowice. Jag brukar inte tänka så utan brukar tänka att det är en turnering jag måste ta mig igenom, sedan får andra säga vem de tror är favorit.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport