HEARTHSTONE
English version

Orange: ”När han gav upp var det bästa känslan någonsin”

av Tobias Lundgren

Team Darkstar-spelaren Jon ”Orange” Westberg är klar för Hearthstone-turneringen under IEM i Katowice nästa vecka.
Efter en rysarmatch mot världsstjärnan Aleksandr ”Kolento” Malsh kunde svensken säkra segern med minsta möjliga marginal.
– När han gav upp var det den bästa känslan någonsin, det var min viktigaste match i karriären, säger Orange till Aftonbladet Esport.

Nästa vecka går IEM Katowice av stapeln och nu har ännu en svensk kvalificerat sig till turneringen då Team Darkstars Hearthstone-stjärna Jon ”Orange” Westberg är en av åtta spelare som dyker upp i Spodek Arena.
Men sista hindret på vägen blev gigantiskt, när han var tvungen att besegra Aleksandr ”Kolento” Malsh i RO16.
– Det var två personer jag inte ville möta. Den ene var Cong ”StrifeCro” Shu och den andre var Kolento. De två är bland de spelare jag ser upp till mest så jag blev väldigt nervös. Han är en otroligt duktig motståndare.

Vann första matchen med sin Rogue

Men det avgörande mötet började på bästa möjliga sätt för Orange då hans Rogue visade sig stark nog för att ta kål på Kolentos mage. Vägen till vinst blev ett par Violet Teachers som gav Orange en brädkontroll som den ukrainske motståndaren inte kunde stå emot.
I och med det nya formatet Conquest betydde det att Oranges Rogue, vilket är klassen han spelat absolut mest med enligt honom själv, var klar för kvällen och istället tog han fram sin Hunter.

Avgjorde med 96 damage från Gahz’Rilla

Då passade Kolento på att kvittera med en egen Rogue-deck. Efter att Orange fått ner motståndaren på 2 hälsa topdeckade Kolento en Eviscerate och fick svensken på lethal. Men RNG-gudarna är nyckfulla och i matchen efteråt fick Orange en Gahz’Rilla från en Webspinner som sedan aktiverades av Kolentos Boom Bots. En leende Malsh boostade sedan upp Gahz’Rilla till 96 damage innan Orange avslutade matchen.
Men trots matchboll kunde inte svensken ta hem segern i efterföljande rundan. Westbergs Druid hamnade i brädunderläge tidigt och tvingades sedan ta tillbaka kontrollen utan framgång. Därmed skulle allt avgöras i sista matchen.

”Min viktigaste match i karriären”

Och avgörande matchen där Kolentos Hunter ställdes mot Oranges Druid blev precis lika jämn som de övriga mötena. Med bara 5 hälsa kvar mot Kolentos 19 slängde Orange ut sin Cenarius och köpte tid. Men med en Explosive Trap på brädet var Orange snart nere på endast en hälsa, som snabbt helades upp av en Ancient of Lore. Men med bara 7 hälsa kvar stod allt på spel för svensken.
– Jag var sjukt nervös inför sista rundorna och var helt säker på att jag inte skulle gå vidare. När han bara lade en trap och jag såg min Ancient of Lore visste jag att bara han inte topdeckade Leeroy skulle jag vinna. När han gav upp var det den bästa känslan någonsin. Jag var otroligt glad, det var min absolut viktigaste match i karriären.

Hur firade du efter segern?

– Jag tänkte fira men matchen var klar klockan 18 och eftersom den var så tight var mina nerver förstörda. Jag försökte lugna mig vilket resulterade i att jag somnade vid 19. Jag har aldrig varit med om något liknande.

”Känner att jag kan vinna mot RDU igen”

Nu är Westberg klar för kvartsfinalerna i gigantiska Spodek Arena nästa vecka. I första rundan får han dock tuffast möjliga motstånd då han ställs mot rumänske suveränen Dima ”Rdu” Radu.
– Det är definitivt en av de svårare motståndarna jag kunde få av de som är kvar, men jag känner mig ändå rätt säker. Jag har vunnit mot honom förut och känner att jag kan göra det igen. Vi har pratat och han säger att han kommer vara mer förberedd nu så jag räknar inte med att få 3-0 igen, men tror och hoppas att jag kan vinna.

Vad är din målsättning under turneringen i Polen?

– Jag vill minst komma till final och spela mot Strifecro där. Jag känner att med de som är i turneringen och hur jag spelat siktar jag inte på mindre än så, men jag kommer inte vara ledsen om jag inte kommer dit. Jag är stolt över att jag tagit mig dit jag är nu.

I prispotten ligger 30 000 dollar och för en förstaplats skulle Orange åka hem med 13 000 dollar på fickan.

Qualified players for the RO8 in Katowice

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport