HEARTHSTONE

Psykningen i Blizzconkvalet: ”Ville komma under mitt skinn”

av Björn Ehrnberg

Bertil Frezzar Fall inledde starkt och var nära en resa till Anaheim i USA. Åkersbergasonen ledde sin final till Blizzcon med 2-0. Allt såg ljust ut. Men ljuset dalade och på andra sidan bordet började Filip ”Numberguy” Samuelsen börja provocera Frezzar.
– Det märktes att han försöket komma under mitt skinn för att få mig att tilta, säger den nedstämda förloraren.

Svenske Bertil ”Frezzar” Fall var ohyggligt nära att ta sig till Blizzcon och där ha en chans att spela hem 700 000 kronor. Och efter en riktigt stark start såg han Anaheim i gryningen. Men resan blev aldrig av. I vägen stod en 16-årig dansk som gjorde allt i sin makt för att åka hem med segern.
– När jag tog ledningen med 2-0 såg det ut som att han var på väg att börja gråta. När han sedan vände blev han väldigt glad och började le eller skratta åt mig. Han försökte få mig ur balans, berättar Frezzar efter matchen.

”Han hade väldig tur”

Det blev en batalj över fem matcher. Frezzar tog en komfortabel ledning efter två raka segrar med sin Priest. Därefter fick Filip ”Numberguy” Samuelsen lyfta fram sin Druid, och med tre raka Wild Growth i starthanden kunde dansken slutligen enkelt segla hem segern.
– Han hade väldig tur att han fick just det kortet i sin starthand samtliga tre rundor. I och med det var han alltid i ledningen.

Hur upplevde du hans försök till psykningar?
– Jag blev inte alls påverkad om jag ska vara ärlig. Jag märkte att han försökte komma under mitt skinn, men jag hade inte råd att låta det ske när det var en resa till Blizzcon på spel.

I de övriga matcherna fick vi bli vittnen till en del skrällar. I lördagens första final till Blizzcon lyckade Krao dra det långa stråt mot MrYagut. Utöver Krao och InnNumberGuy gick även Greensheeps samt Kolento vidare till den stora VM-turneringen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport