HEARTHSTONE

QueenE blir kommentator i Hearthstone under SM

av Björn Ehrnberg
Emily ”QueenE” Krumlinde.
Emily ”QueenE” Krumlinde.

Bronsmedaljören från VM, Emily ”QueenE” Krumlinde, kliver in i kommentators-båset. Den svenska Starcraft-stjärnan kommer kommentera Esport-SM:s Hearthstone-turnering som avgörs under 2015.
– Jag har castat lite starcraft 2 tidigare, dock inte hearthstone, så det ska bli spännande, jag ser fram emot den här nya och annorlunda utmaningen, säger hon till Aftonbladet Esport.

Esport-SM går av stapeln under våren som kommer. När Dreamhack Summer rullar in kommer finalerna i de olika spelen avgöras och de sex spel som finns uppskrivna är Hearthstone, StarCraft II, Dota2, FIFA15 och Counter-Strike:Global Offensive.

I nämnda Hearthstone kommer den svenska Starcraft-stjärnan Emily ”QueenE” Krumlinde ta plats. QueenE, som nyligen kom trea i VM kommer tillsammans med Mikael Jansson förklara spelarnas drag och kommentera gåtorna de står inför för tittarna.
– Jag blev kontaktad av DreamHack och erbjuden en plats som co-caster till Mikael ””Marvinmega” Jansson då de behövde någon som fyllde rollen av ”entertainer” då Mikael innehar en expert/analys-roll, berättar hon för Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Då jag streamar såpass mycket som jag gör och har den kameravanan jag har så tänkte de att jag skulle kunna passa in som ett bra komplement till Mikael, vilket jag tyckte lät jättespännande.

Över 600 000 i potten

Vad har du för erfarenhet av spelet?
– Jag spelar Hearthstone som ”relax” mellan Starcraft-sessioner, så jag spelar en del, men det blir att fördjupa sig ännu lite mer innan Esport-SM-säsongen börjar.

Vad finns det för likheter mellan SC2 och HS tycker du?
– En likhet som finns är ju såklart det strategiska tänket och beslutsfattandet baserat på begränsad information. I övrigt är ju spelen väldigt olika i sitt utförande, där hearthstone framförallt har ett mycket lugnare tempo i jämförelse.

Esport-SM har över 600 000 kronor i prispotten 2015 och tävlingen avgörs den 13 juni.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport