HEARTHSTONE

Stjärnan om nya Hearthstone-ligan: ”Hearthstone är en esport som är här för att stanna”

av Björn Ehrnberg
Hearthstone
Hearthstone

Storsatsande Vulcun kliver in stenhårt i Hearthstone.
Fantasy-företaget startar nu en liga i kortspelet med hundratusentals kronor i potten.
– Jag tycker det är riktigt fint att turneringsorganisatörer inser att Hearthstone är en esport som är här för att stanna, säger svenske stjärnan, Jon ”Orange” Westberg om den nya satsningen.

Hearthstone-scenen fortsätter att växa. Med otaliga turneringar och LAN-event har Blizzards kortspel tagit världen med storm. Och nu kommer nästa stora investering.

Amerikanska företaget Vulcun pumpar nu in hundratusentals kronor i två nya Hearthstone-ligor. Redan den 22 juni drar första säsongen igång och den föranleds av två öppna kval dit spelare från hela världen kan kvalificera sig. 12 av de 20 platserna kommer att vara vigda till spelare från kvalen, samtidigt som 8 spelare har blivit inbjudna.

Bland de inbjudna hittar vi stjärnor som Cong ”StrifeCro” Shu, Aleksandr ”Kolento” Malsh och Jeffrey ”Sjow” Brusi. En som lyser med sin frånvaro på listan av inbjudna spelare är svenske spelaren Jon ”Orange” Westberg.
–  Har inte gått strålande måste jag väl medge efter seatstory, fast kom trea i Brawlers Inn som var rätt nice. Men har försökt gått in för viagame nu och spelat lika mycket som jag gjorde förut så har höga förväntningar på helgen, säger han om den senaste tidens form.

Vid sidan av de 422 000 kronor som kommer vara på spel i den tre veckor långa ligan, så kommer även 230 230 Hearthstone World Championship-poäng att delas ut.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport