HEARTHSTONE

Storfavoriten slagen av turneringens underdog

av Björn Ehrnberg
greensheep

Överraskningar fortsätter att hagla in över Dreamhacks Hearthstone-turnering. Thijs ”ThijsNL” Molendijk, en av Hearthstone-världens första, och en av dess större, stjärnor fick se sig besegrad av ersättaren James ”Greensheep” Luo.
– Jag var väldigt nervös när jag satte mig för att möta ThijsNL, men det slutade väldigt bra, konstaterar en lycklig Greensheep efter matchen.

Kvalet till Blizzcon som pågår för fullt på Dreamhack har fått se sin andra stora chock. I dagens första match var det InNumberGuy som lyckades besegra Neirea, nu föll holländska stjärnan Thijs Molendijk mot James ”Greensheep” Luo.
– Jag vet att ThijsNL är en väldigt bra spelare och redan lirar för ett etablerat lag. Jag kom ju bara hit tack vare att en spelare drog sig ur turneringen, så jag var väldigt nervös när jag satte mig ner.

Greensheep berättar att han inledningsvis blev förkrossad när han såg Thijs Paladin mot sin egen handlock. Och när holländaren ryckte fram en sanslöst bra starthand, så var det bara att packa ihop den matchen. Men det stoppade inte britten från att fortsätta försöka.

”Gör sig bra mot Warlock”

När allt väl stod på sin kulmen spelade plockade båda spelarna fram sin Shaman, och med en bättre boardkontroll lyckades Greensheep, som sagt, roffa åt sig segern.

Hur kommer det sig att du använder en Shaman som är lite utanför metan?

– Jag tycker att Shaman är väldigt bra just nu på grund av att den gör sig väldig bra mot Warlock. Och det råder ju inte brist på spelare som använder Warlocken just nu, konstaterar en stolt vinnare i Dreamhackstudion.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport