HEARTHSTONE

Tavlan avslöjade Hearthstone-spelarens fusk

av Björn Ehrnberg
ghosty

Raphael “Hosty” Tsantili åkte fast för fusk i turnerningen The Pinnacle 2 som arrangeras av Jason “Amaz” Chan. Den kanadensiske spelaren blev omgående av med platsen i sitt lag, ett lag proffsspelaren själv var med och grundade.

Raphael “Hosty” Tsantili har fått sparken från Team Archon. Detta efter att Hosty, som själv är en av grundarna till laget, åkt fast för något som kallas ”stream ghosting,” det vill säga att man tittar på sändningen av matchen man själv deltar i.

Nyheten slog ner som en bomb på Reddit, och snabbt började det hagla fram bevis från alla håll och kanter. Bland annat fanns Hostys namn med i tittarlistan på Twitch, dessutom visade en inzoomning på en tavla bakom kanadensarens dator att en skärm visar något som liknar sändningen från matchen.
”Hur kan någon tro att jag har stream snipeat? Jag hade bara igång kanalen på tomgång. Inte nog med att jag inte tittade eller lyssnade på streamen utan turneringen är uppbyggd så att man inte ska kunna göra det tack vare en medveten försening,” skriver den nu före detta Team Archon-spelaren.

”Browsar runt på forum”

I en match på absolut högsta nivå hör det inte till ovanligheterna att spelarna använder sin fulla 90 sekunder i vardera runda. Förseningen till sändningen låg på, enligt nättidningen Gosugamers, tio minuter. Vilket skulle i praktiken innebära att spelare får tillgång till sina motståndares kort – för tre turer sedan. Något som i många fall kan bli direkt avgörande för en match.
– Om man verkligen zoomar in på min skärm, så kan man se att jag browsar runt på forum och Youtube under matchen, det är något jag gör för att bekämpa min nervositet, skriver Raphael “Hosty” Tsantili i sin förklaring på Reddit.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport