HEARTHSTONE

Tiddler Celestial: ”Trodde aldrig att jag skulle vinna här”

av Tobias Lundgren
TiddlerCelestial_2

Efter en rad andraplatser i stora turneringar har kinesiske Hearthstone-stjärnan Wang ”Tiddler Celestial” Xieyu.
Den kom efter att han besegrat David ”Dog” Caero under DreamHack Summer och det var en lycklig spelare som tog emot trofén efter segern.
– Att vinna på DreamHack är en av de största bedrifterna i Hearthstone, säger Xieyu.

Med andraplatser under både Blizzcon 2014 och World Cyber Arena 2014 i bagaget anlände Wang ”Tiddler Celestial” Xieyu till DreamHack Summer för att ta sin första större titel i Hearthstone-karriären. Efter att ha spelat sig ända till final ställdes han där mot betydligt mindre rutinerade amerikanske spelaren David ”Dog” Caero. Men finalen blev ändå ingen dans på rosor för Tiddler Celestial, som vann den första matchen med sin Druid trots en dålig öppning. En Wild Growth blev räddningen, då han tack vare manaövertaget kunde få board control och till slut ända matchen med en kombo.

Avgjorde med dubbla Frothing Berserkers

Dog var långt ifrån besegrad, även om hans liv hängde på en skör tråd i andra mötet. Med en Warrior var han nere på 3 i hälsa. Men eftersom han hade en Gromm ute på brädan behövde Tiddler dra något som kunde göra tre damage direkt, utan att lyckas. Turen vände för den kinesiske spelaren i tredje matchen, då han topdeckade en execute som kunde handskas med Dogs Malygos. Amerikanen försökte sedan på en desperat avslutning genom att gå face, men räknade fel och gav Tiddler Celestial ett guldläge. Genom dubbla Frothing Berserkers kunde han avsluta matchen.

Fick board control efter turlig Implosion

I fjärde matchen såg Tiddler ut att vilja avgöra snabbt med sin midrange-Zoolock, men tappade tempot helt och fick återigen otur med draws. I ett kritiskt läge drog han sin andra Power Overwhelming istället för ett användbart kort och matchserien gick därmed in i sista och avgörande match fem.
Där återvände RNG-gudarna till kinesens sida, då en Implosion gjorde fyra damage på Dogs Armorsmith. Efter det släppte aldrig Tiddler sin board control och efter en Void Terror i kombination med ett Nerubian Egg var matchen i princip över. När Malygos dök upp på brädet via en Void Caller passade Dog på sin runda och segern var bärgad.
– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna här. Att vinna på DreamHack är en av de största bedrifterna i Hearthstone, säger en lycklig segrare i intervjun efter matchen.

I och med segern kammade han hem 12 500 dollar och 100 HWC-poäng. Dog får nöja sig med 7500 dollar och 50 poäng. Ingen svensk tog sig vidare från gruppspelet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport