HOTS

Blizzard betalar skolgången men får också hård kritik

av Simon Engstrand
Heroes of the Dorms
Heroes of the Dorms

Blizzard har i samarbete med den amerikanska sportkanalen ESPN arrangerat en Heroes of the Storm-turnering där förstapris är betald skolgång. Men efter valet av TV-plattform får arrangörerna blandad kritik.
– Om ni vill att spelet ska öka i popularitet och växa så begränsa då inte vilka som kan och inte kan titta, skriver en upprörd reddit-användare.

Heroes of the Storm-turneringen ”Heroes of the Dorm” är över och som vinnare står UC Berkeley. För dem innebär det att hela deras collage-karriär kommer betalas fullt ut av Blizzard. Det är något som i USA kan sluta på stora summor pengar jämfört med Sverige.

Hat och hyllningsstorm

Arrangörerna bakom turneringen är spelutvecklarna Blizzard i samarbete med den amerikanska sportkanalen ESPN. Många blandade känslor har rörts upp efter valet att endast sända matcherna via ESPN’s egna TV-kanaler. Innebörden är nämligen att tittarna måste betala för en ESPN-licens innan de kan se sändningarna.
– Om ni vill att spelet ska öka i popularitet och växa så begränsa då inte vilka som kan och inte kan titta, skriver en upprörd reddit-användare.

Samtidigt är det också många som gillar försöket att skapa en produkt för en bredare publik.
– Hots fick just en massiv medieexponering som spelet inte hade fått om Heroes of the Dorms bara sänts på våran egen nischade Twitch-plattform, skriver reddit-användaren Dizzycat.

Andra, som Markus Hawkings, var bara väldigt förvirrade.
– Jag zappar in på ESPN2 och så visar dem en jäkla Dungeons & Dragons-turnering. Numera sänder vi tydligen vad som helst, skriver han.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport