HOTS

VM i Heroes of the Storm får 1,2 miljoner dollar i prispott

av Tobias Lundgren
heroes

Blizzard storsatsar på sin nya MOBA Heroes of the Storm, som är tänkt ska konkurrerna med de etablerade League of Legends och Dota2.
Nu lägger företaget hela 1,2 miljoner dollar i prispotten för världsmästerskapen – och lovar dessutom ännu större satsning i framtiden.
”Det här är bara början och representerar inte vad vi ska göra nästa år och efter det”, säger Blizzards exekutive producent Chris Sigaty till Daily Dot.

Trots att spelet inte ens har släppts, releasedatum är 2 juni, ser Blizzard redan ut att satsa enorma resurser på att det ska bli en riktig kraft i esportvärlden. Efter att spelet gjort succé under collegeturneringen Heroes of the Dorm, som sändes på ESPN2 i USA, utlyser de nu ett världsmästerskap där hela 1,2 miljoner dollar, drygt 10 miljoner kronor, ligger i prispotten.

”Vill göra något bredare och större”

I fem regioner kommer vem som helst kunna skriva upp sig och ett lag för att göra upp. Europa, Nordamerika, Kina, Korea och Taiwan är representerade och varje region kommer ha ett eget mästerskap. Vinnarna i varje region kommer sedan få åka till Blizzcon mellan 6-7 november för att göra upp om en prispott på 500 000 dollar, dubbelt så mycket jämfört med vad företaget ger till stortitlar som StarCraft 2 och Hearthstone. Dessutom verkar Blizzard redan planera ett WCS-liknande system
Det här är bara början och representerar inte vad vi ska göra nästa år och efter det. Du kan vänta dig att det kommer gå mer mot ett ligasystem. Vi vill göra något mer formellt som är bredare och större och fortfarande gör samma sak som vi gör med ”road to Blizzcon”, som att inkludera regionerna och vara väldigt öppna mot alla länder som deltar”‚ säger exekutive producenten Chris Sigaty.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport