LOL

Ägarna betalade inte ut löner – stängs av i två år

av Björn Ehrnberg
Riot Games logo.

Ägarna av Team Immunity har stängts av i två år av Riot  sedan det stått klart att de inte betalat ut löner till sina spelare.
I uttalandet från spelutvecklarna slår Riot fast att de kommer betala ut pengarna som spelarna inte fått och att spelarna även är fria att fortsätta spela på den oceaniska scenen.
”Spelarna har inte gjort något fel här och vi kommer att jobba med dem tills dess att de beslutar vilken väg de väljer att ta inför nästa säsong,” skriver Riot i sitt beslut.

Team Immunity har enligt ett uttalande från Riot undanhållit matchlön till sina spelare. I beslutet framgår det att ägarna trots upprepade påtryckningar inte betalat ut pengarna som organisationen är skyldiga sina proffs.

Nu står det klart att ägarna stängs av från OPL i två år och Riot lyfter även fram att tiden som det krävs för att nå de nivåerna som spelarna lirar på ska belönas.
”OPL anser att det är viktigt att spelarna i Oceanien får lön för den tid och möda som de lägger ner i spelet och dessutom den press de behöver utstå.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport