LOL

Alex Ich i nytt lag med före detta Dignitas-profilen

av Tobias Lundgren
ichPUFF

Alex Ich har haft det svårt att hitta ett nytt hem i League of Legends-världen efter att han slutade i Ninjas in Pyjamas.
Men nu har han värvats till ett nytt challenger-lag som startats av före detta advokaten Chris Badawi.
”Jag vill skapa ett lag där spelarna känner att de har ett värde och är uppskattade och jag tror organisationen kan gynnas av det”, säger ägaren till The Score.

Jätteprofilen Alexey ”Alex Ich” Ichetovkin, som var en av världens mest framstående midlaners under tiden i Moscow Five, har sedan han slutade i Ninjas in Pyjamas hoppat runt mellan en rad organisationer utan att hitta ett riktigt hem.
Men nu har den ryske stjärnan värvats till ett nybildat Challenger-lag som satts ihop av den före detta advokaten Chris Badawi som sadlat om och nu satsar helhjärtat på esporten.
”Jag ville först köpa Curse Academy från Steve Arhancet men fick inte högsta budet. Men jag och Steve fick en relation och han bjöd in mig att jobba för Liquid under ett par veckor för att jag skulle komma på vad jag ville få ut av scenen. Han öppnade många dörrar och välkomnade mig och efter den erfarenheten bestämde jag mig för att skapa ett eget lag.”, säger den före detta advokaten.

”Trevligaste människorna jag träffat”

Efter att Alberto ”Crumbzz” Rengifo lämnade Dignitas mötte Badawi upp honom för att diskutera det nya laget.
”Vi ville skapa något som fokuserade på spelarna, mindre som ett företag och mer som en familj. Precis som tidiga Cloud9, ett gäng som gjorde något de älskade. Scenen är så tävlingsinriktad och det är så mycket pengar inblandat så det är mycket press på spelarna och många gånger försvinner deras kärlek för spelet. Jag ville skapa en atmosfär där laget kände att de var del av något de var stolta över och personligt investerade i.”

Crumbzz föreslog då att de borde värva Alex Ich, vilket de sedan gjorde eftersom Ich inte hade något kontrakt för tillfället.
”De är två av de trevligaste människorna jag träffat i mitt liv. Vilket lag som helst med de här två snälla, professionella och utmärkta profilerna i kärnan kommer bli ett nöje för alla inblandade att spela i.”, säger Badawi.

”Hon är en oslipad diamant”

Därefter värvade de supportspelaren Maria ”Yuno” Creveling.
”Med vår filosofi i bakhuvudet började jag leta efter fler spelare och hittade henne. Vi kom alla överens om att hon är en oslipad diamant, så nu har vi tre spelare och håller på att leta resten av laget. Vi har gott om tid innan kvalet till Challenger Series.”

Just nu scrimmar laget med Ritchie ”Intense” Ngo och Oleksii ”RF Legendary” Kuziuta som ADC och toplaner, men någon spikad uppställning finns ännu inte. Laget har inte heller något namn men vädjar till fansen att komma med förslag. När de kvalat till Challenger Series är målet att skaffa ett gaminghus i Los Angeles. Och den nyblivne lagägaren hyllar nu Arhancet som fick in honom i branschen.
”Jag vill uttrycka min tacksamhet mot honom för att han öppnade dessa dörrar för mig och jag skulle inte kunna vara gladare över att jobba med personerna jag nu jobbar med. Det är väldigt spännande och riktigt roligt.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport