LOL

Efter GoodGame-affären – här är Alliance nya namn

av Tobias Lundgren
alliancePUFF

Efter att Twitch köpte upp GoodGame stod det klart att storlagen Alliance och Evil Geniuses skulle tvingas byta namn på grund av Riots nya regler.
Under gårdagen blev Evil Geniuses till Winterfox och nu byter även Alliance namn och blir – Elements.
”Det var viktigt för oss att namnet skulle reflektera både styrka, mångsidighet och synergi”, skriver ägaren Jacob Toft-Andersen på Facebook.

Riots regeländringar inför LCS-säsongen 2015 har fått konsekvenser för världens League of Legends-lag. Samsung White och Blue splittrades, Team Curse blev till Team Liquid och när Twitch köpte upp GoodGame stod det klart att även Evil Geniuses och Alliance skulle behöva byta namn för att inte bryta mot de nya reglerna.

”Skulle reflektera styrka”

I går gick Evil Geniuses ut med nya lagnamnet Winterfox och nu har även Martin ”Rekkles” Larssons nya lag Alliance namn till Elements.
”Efter att vi gjort klart rostern för årets säsong har vi jobbat hårt för att komma på hur vi skulle identifiera oss de kommande åren. I jakten på ett namn var det viktigt för oss att det skulle reflektera både styrka, mångsidighet och synergi. Vi har ett fantastiskt lag både som en enhet och individuellt så även fast varje spelare är en naturkraft för sig själv kommer vi endast uppnå storhet när vi jobbar tillsammans”, skriver ägaren Jacob Toft-Andersen om namnbytet.

Tar in Dota2-profil som coach

Just nu befinner sig laget i Berlin där de förbereder sig för kommande säsongen. Den 22 januari spelar laget sin första match mot Fnatics laguppställning som blev officiell igår. Som ytterligare förberedelser har Elements tagit in Martin ”Mart” Morgensen, före detta Dota2-proffset med The International-meriter, som coach.
”Hans skicklighet och erfarenhet kommer till användning när vi ska bygga ett solitt lag”.

 

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport