LOL

Amazing talar ut om hatet mot honom som spelare

av Tobias Lundgren
Maurice “Amazing” Stückenschneider
Maurice “Amazing” Stückenschneider

I helgen meddelade Maurice ”Amazing” Stückenschneider att han lämnar Team SoloMid och flyttar hem till Europa.
Nu har han i ett långt inlägg på Facebook förklarat beslutet, och berättat om den hårda kritiken han utsattes för som lagets jungler.
– Förmånen att vara en LCS-spelare blev nullifierad av allt hat jag utsattes för, skriver han.

Ryktet att League of Legends-profilen Amazing skulle välja att flytta hem till Europa hade cirkulerat en tid när det till slut bekräftades i helgen. Enligt sajten Newsoflegends skulle anledningen vara att han inte trivdes med livet i Los Angeles och i Amazings Facebook-post blir det tydligt att så var fallet.
– Jag är inte den mest sociala personen utan brukar vara ute en dag eller två och sedan komma hem och ladda om mitt batteri. Men USA var inte hemma och mina vänner var inte heller där. Det finns inte heller någon lokaltrafik i LA och jag är inte 21 än. Dessutom är jag ingen sportmänniska längre så sakerna jag tidigare gjorde för att koppla av fanns inte där.

”Obefintlig kommunikation”

Han pratar specifikt om kritiken han och laget utsattes för när de kämpade i årets Summer Split och hade en tung tid mot LMQ och och Dig.
– Vi kämpade som ett lag, synergin var inte där och kommunikationen var obefintlig.
Som ny i laget fick Amazing själv utstå hård kritik, speciellt från Duncan ”Thorin” Shields och Christopher ”MonteCristo” Mykles på programmet Summoning Insight, något som sedan blev gängse uppfattning i communityn.
– De flesta gav mig tid att växa in i laget, andra gjorde inte det. Och med andra menar jag främst delar av Reddit och duon på Summoning Insight. Istället för att ge rättvisa analyser höll de sig med halvsanningar som de flesta som inte förstår spelet inte ifrågasatte, och jag var en primär måltavla. Snart blev halvsanningarna den gängse uppfattningen i sociala medier.

”Otroligt svårt att nollställa”

Och på grund av att Amazing var i ett helt nytt land utan vänner och familj nära kunde han inte koppla bort spelet som han vanligtvis kunde göra i Europa.
– Det var otroligt svårt för mig att nollställa. Att kämpa med vuxenlivet, motgångar och press och leva upp till våra egna förväntningar. Jag längtade hem eftersom jag inte kunde gå in i mitt eget skal ens för några timmar, då jag ständigt var uppmärksammad i sociala medier och LCS.
Men trots flytten kommer han inte ge upp sin LCS-karriär utan skickar en liten pik till spelarna i Europa.
– Tydligen har alla i Europa blivit jungle-gudar, så jag ska visa att det inte är fallet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport