LOL

Ärkerivalerna klara för finalmöte: ”Jag vill verkligen slå dem”

av Simon Engstrand
TSM Win NA Lcs

Team Solomid såg skakiga ut mot slutet av sommarens LCS split och gick in i slutspelet som ett osäkert kort.
De verkar dock ha återfunnit formen, då laget under söndagen tog sig segrande ur semifinalen mot Team Liquid och nu är klara för finalmöte mot ärkerivalerna Counter Logic Gaming.
– Det betyder mycket att få möta dem i final, jag vill verkligen slå dem, sa Jason ”WildTurtle” Tran inför finalmötet.

Strax efter svenska Martin ”Rekkles” Larsson, med orange/gråa Fnatic, vunnit LCS-semifinalen mot Unicorns of Love, radade de amerikanska slutspelslagen Team Solomid ocb Team Liquid upp för batalj på söndagen.

Stridens segrare skulle få den stora äran att tävla i världsmästerskapen av LCS, en ära som alla League of Legends-proffs drömmer om. Team Solomid, med danska stjärnan Søren ”Bjergsen” Bjerg i spetsen, inledde starkt med att plocka hem de två första kartorna. Med ytterligare en vinst hade de direkt kunnat ställa sig högst upp på prispallen i bäst av fem-serien, men då kom Team Liquid tillbaka. De lyckades kamma hem tredje kartan och reducera TSMs ledning. Det räckte dock inte hela vägen och snart stod TSM som segrare av semifinalen med 3-1.
– Vi visste att det skulle bli ganska jämnt, men vi har tränat hårt inför den här serien och fick ganska bra scrim resultat. Vi visste vad vi behövde göra och hade ett tydligt mål, så överlag var vi ganska självsäkra inför den här matchen, sa AD-carryn Jason ”WildTurtle” Tran efter matchen.

Mot slutet av sommarens LCS-split såg det ut som TSM hade en del problem som hindrade deras framgång. Men uppenbarligen har de återfunnit sin starka spelform, och enligt Bjergsen har de mycket att tacka coachen Andy ”Reginald” Dinh för det.
– Efter att Andy kom in och hjälpte till med coachingen hittade vi verkligen vad vi behövde jobba med, hur vi skulle jobba med det och hur vi skulle nå slutspelet, sa Bjergsen efter vinsten mot Team Liquid.

Förutom att laget är klara för VM, innebär vinsten också att TSM ställs mot ärkerivalerna Counter Logic Gaming i finalen av amerikanska LCS.
– Det betyder mycket att få möta dem i final. Jag vill verkligen slå dem, helt enkelt för att alla andra vill slå dem, sa WildTurtle inför finalmötet.

Team Solomid

Marcus ”Dyrus” Hill

Lucas ”Santorin” Larsen

Søren ”Bjergsen” Bjerg

Jason ”WildTurtle” Train

Jang-sik ”Lustboy” Ham

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport