LOL

Bekräftat: Världsstjärnan lämnar Cloud9

av Björn Ehrnberg
hai1

Hai ”Hai” Du Lam lämnar Cloud9.
Kort efter att ryktet spridit sig om jättestjärnans avsked bekräftar nu organisationen att Hai får en ny tjänst i Cloud9.
”Jag kommer att göra det bästa jag kan för att ge fansen insyn till varför jag lämnar och jag vill vara så transparent jag kan,” skriver Hai i ett pressmeddelande.

Hai ”Hai” Du Lam lägger musen på hyllan och avslutar sin professionella League of Legends-karriär för att nu bli ansvarig för gaming i Cloud9.

Den stora stjärnan berättar öppenhjärtigt anledningen till att han slutar i ett pressmeddelande publicerat på C9:s hemsida. Bland annat ska handledsskadan vara värre än förväntat och att han inte längre kan träna lika hårt som han själv, och lagkamraterna, väntar sig.

”Det gjorde ont”

Dessutom förklarar Hai att han under längre tid fått kritik från fansen, men att det inte ska vara anledningen till den tidiga pensionering från sin professionella karriär. Däremot tog han verkligen åt sig när lagkamraterna i Cloud9 inte längre litade på hans strategier och taktiker.
”Efter en tid började de andra i C9 förlora förtroendet för mina calls. Det gjorde ont. Jag tror inte att det var hinder jag själv skulle kunna ta mig förbi.”

Nu är Cloud9 på jakt efter ny midlaner och i stor utsträckning kommer Hai att delta i sökandet efter sin egen ersättare i rollen som CGO.
”Att få ha byggt Cloud9 över de senaste två åren tillsammans med Hai har varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv och jag är exalterad över att han accepterat sin nya roll i Cloud9,” skriver organisationens grundare och ägare, Jack Etienne.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport