LOL
English version

Bjergsen efter vinsten: ”Vi är ett annorlunda lag nu”

av Björn Ehrnberg
tsmvinst

Team SoloMid har äntligen tagit sin första internationella titel.
Det amerikanska laget besegrade Team WE i finalen av IEM World Championship och det var en lycklig Søren ”Bjergsen” Bjerg som mötte pressen efter matchen.
– Historiskt sett har vi inte presterat bra i internationella turneringar och mot internationella lag, men vi är ett nytt lag nu, säger han efter segern.

Team SoloMid vann IEM World Championship i Katowice. Efter en överkörning i finalen mot Team WE fick äntligen det nordamerikanska laget lyfta en pokal på internationell mark.

Framför ögonen på sin pappa och bror ledde den danske midlanern, Søren ”Bjergsen” Bjerg fram laget till en enastående seger mot sina kinesiska motståndare.
– Vi är självklart glada över att vi vann matchen, men nu måste vi återvända till ritbordet och förbereda oss inför nästa match i LCS.

Bjergsen menar också att det inte längre går se på Team SoloMid som ett lag inkapabelt att hävda sig mot världens bästa.
– Historiskt sett har vi inte presterat bra i internationella turneringar och mot internationella lag, men vi är ett nytt lag nu, säger han efter segern.

Den stora publikfavoriten får nu resa hem med över 900 000 kronor i bagaget. Men varken pengarna eller segern höjdpunkten för den unge dansken.
– Det bästa som hände mig den här turneringen är den första segern över WE och att vi lyckades besegra Flash Wolves därefter.

IEM Katowice Grand Finals

Team SoloMid vs Team WE

3-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport