LOL

Bottenresultat för svenska duon – nu är LCS färdigspelat

av Simon Engstrand
Sprattel och hans mannar i FC Schalke hade nog hoppats på en bättre placering.
Sprattel och hans mannar i FC Schalke hade nog hoppats på bättre resultat.

Sommarens LCS-omgång är färdigspelad och vi har enbart en svensk i toppen.
Samtidigt ser vi flera blå/gula talanger i botten av tabellen.

G2 Esports fortsätter storspela och vinner även säsongens andra split i League of Legends Championship Series (LCS). Den stora ligan är den allra högsta divisionen i europa, men alla som hade hoppats på att i vanligt ordning få se svenskar i toppen är förmodligen rätt besvikna.

För ett år sedan var nämligen Fnatic, med svenske Martin ”Rekkles” Larsson i spetsen, det dominanta laget som slog världsrekord genom att gå obesegrade hela splitten. Nu hamnar de längre ner, på en femteplats.

Faktum är att det i toppen enbart finns en svensk spelare, GIANTS! Gaming-nykomlingen Morgan ”Hustlin” Granberg – som hjälpt att ta sitt lag från förra splittes bottenplacering, till att nu kamma hem en tredjeplats.

För svenska duon i FC SchalkeHampus ”Fox” Myhre och Hampus ”sprattel” Abrahamsson, har sommarens prestationer lett till att truppen just så pass slipper riskera utslagning från ligan. Femman inledde splitten med starka resultat, men slutar nu på en sjunde plats – allt annat hade varit en katastrof.

Sist och inte minst, men däremot sist, har vi ROCCAT. Truppen som under säsongens gång genomgått en lång rad spelarbyten. Förändringarna har utifrån facit att döma inte lett till några stora förbättringar. Felix ”Betsy” Edling och nykomlingen Jonas ”Memento” Elmarghichi riskerar nu att bli utslagna från jätteligan.

Sommarens omgång i LCS är färdigspelad, och tabellens slutresultat är skrivet. För alla svenska fans som hade velat se blå/gula talanger i toppen har splitten förmodligen varit en stor besvikelse, men inför vårens nästa säsongsstart får de hålla tummarna för nya styrketag från våra hemmatalanger.

Här är lagen som tar sig vidare till ligaslutspel

  • Fnatic
  • G2 Esports
  • Splyce
  • Unicorns of Love
  • H2k Gaming
  • GIANTS! Gaming

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport