LOL

”Det var en fantastisk uppvisning från Fnatic”

av Tobias Lundgren

Martin ”Rekkles” Larsson ställdes mot sitt gamla lag Fnatic direkt i inledande matchen av LCS Europa säsong 5.
Och det blev ingen kul upplevelse för svensken, då hans nya lag Elements blev totalt överkörda.
– Det var en fantastisk uppvisning från Fnatic, de tog verkligen ett kliv upp med sitt spel, säger caster Trevor ”Quickshot” Henry.

Silly seasons största övergång var när svenske superstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson lämnade Fnatic för att gå till Alliance. Laget bytte sedan namn till Elements och i inledande omgången av League Championship Series femte säsong ställdes Rekkles direkt mot sitt Fnatic, där endast Bora ”YellOwStaR” Kim är kvar sedan förra säsongen

Gav aldrig Elements en chans

Och Fnatic visade direkt klass när de tog en snabb ledning. Anförda av midlanern Fabian ”Febiven” Diepstraten, som de värvat från H2K Gaming, gav de sedan aldrig Elements en chans. Efter en teamfight vid draken kunde de utöka guldledningen och när Elements sedan försökte utmana Fnatic vid Baron Nashor efter 27 minuter men förlorade teamfighten med 3-2 var matchen i princip förlorad. Fnatic tog sedan god tid på sig när de utplånade samtliga Elements-inhibitors och sedan bara väntade ut motståndarna.

”Skulle inte hänga med högt tempo”

När segern var klar hoppade Fnatic-spelarna ur stolarna och såg i det närmaste ut som att de just vunnit Worlds. Enligt YellOwStaR var förklaringen en stor lättnad i laget.
– Vi hade stora förväntningar på matchen och det hade varit ett misslyckande om vi förlorat, säger han.
Den överlägsna uppvisningen menar han berodde på att Fnatic var säkra på hur Elements skulle spela och hur hans lag skulle kunna kontra det.
– De är ett defensivt lag och vi visste att om vi kunde ha ett högt tempo skulle de inte hänga med.

”En xPeke-värdig uppvisning”

Och Febiven, som har den otacksamma uppgiften att ersätta legendaren Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez var matchens starkast lysande stjärna och slutade på 10 kills. Efteråt hyllades han av experterna.
– Febiven hade gigantiska skor att fylla, men det där var en xPeke-värdig uppvisning, säger Trevor ”Quickshot” Henry och får medhåll av kollegan 
Martin “Deficio” Lynge.
– Alla spelare respekterar honom, alla säger att han är extremt bra men har problem med nerverna. Men nu kommer han få mycket självförtroende de närmaste veckorna.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport