LOL

Domen efter hoten: Stängs av på obestämd tid

av Björn Ehrnberg
koribild

Marcin ”Kori” Wolski blev hotad av sitt lag i samband med att spelaren ville lämna MeetYourMakers. Nu står det klart att lagets manager, Sebastian Rotterdam, stängs av på obestämd tid och att MYM får böta närmare 50 000 kronor.
”Vår utredning visade att både spelaren och ledningen hade gjort fel,” skriver Riot Gaming i sitt uttalande om incidenten.

MeetYourMakers tidigare manager, Sebastian Rotterdam, stängs av på obestämd tid efter att han hotat tidigare MYM-spelaren, Marcin ”Kori” Wolski. Kort efter att hoten blev kända för omvärlden sparkades managern från MeetYourMaker. Och nu kommer domen från Riot efter händelsen.

MYM kommer få böta närmare 50 000 kronor samtidigt som Rotterdam inte längre får vara manager för ett LCS-lag på obestämd tid. Anledningen till att straffen inte blir hårdare mot MYM förklarar Riot med att de agerade snabbt för att göra sig av med Rotterdam, samt att spelaren faktiskt begick ett kontraktsbrott.
”Även om det på inget sätt berättigar det som hände, vi har också tagit hänsyn till att Wolski bröt ett åtagande gentemot laget som satte både sin egen, liksom lagets, karriär på spel,” skriver Riot i ett pressmeddelande.

Riot menar vidare att MYM får spela kvar i LCS, men att om liknande situationer dyker upp i framtiden kan laget bli av med sin plats i ligan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport