LOL

Drastiska åtgärder efter buggen på Worlds – flera hjältar förbjudna

av Simon Engstrand

När Kim ”Reignover” Ui-jin försökte använda ”Barrel Roll” med hjälten Gragas uppstod en bugg och matchen pausades.
Riot menade att emellertid buggen var så pass ovanlig att den inte behövde åtgärdas direkt, men vid närmare anblick har de ändrat sig.
”Eftersom vi inte vill riskera matchernas integritet kommer vi bannlysa Gragas resten utav turneringen”, skriver Riot i ett uttalande.

När europahoppet Fnatic på lördagen mötte kinesiska Edward Gaming försökte junglaren Kim ”Reignover” Ui-jin, som spelade Gragas, använda förmågan ”Barren Roll” på en drake. Tunnan träffade draken rätt på ena vingen, men någon skada delades inte ut. Snart pausade matchen och det stod klart att en bugg hade skett.

Riot menade först att buggen var så pass sällsynt att det pågående världsmästerskapet kunde fortsätta utan regeländringar. Men efter att Riot tagit en närmare titt har de ändrat sig och kommer nu med drastiska åtgärder.
”Vi vet nu att buggen är mer trolig att hända än vi först trodde. Eftersom vi inte vill riskera matchernas integritet kommer vi bannlysa Gragas resten utav turneringen. Buggen påverkar också Lux och Ziggs så för säkerhetens skull kommer vi bannlysa även dem”, skriver Riot i ett uttalande.

Samtliga lag som kvarstår i världsmästerskapet har nu cirka en vecka på sig att lära sig den hastigt omkastade metan. Om fem dagar, den 24 oktober, drar nämligen semifinalerna igång.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport