LOL

Dryga böter för Copenhagen Wolves – andra gången på ett år

av Simon Engstrand
cphwolves

Copenhagen Wolves katastrofala LCS-säsong verkar ännu inte vara över.
Mardrömmen späs nämligen på ytterligare, då organisationen för andra gången på mindre än ett år döms till dryga böter på grund av ogiltiga kontrakt.
”Copenhagen Wolves har återigen visat oaktsamhet”, skriver Riot i domen.

Copenhagen Wolves har minst sagt haft en skakig split i sommarens LCS. Katastrofen började med en intern informationsläcka, som avslöjade att coachen, Karl ”Dentist” Krey, planerade att byta ut League of legends-laget efter säsongens slut. Till följd av läckorna valde Karim ”Aïrwaks” Benghalia att lämna laget och snart rök även Joey ”YoungBuck” SteltenpoolPetar ”Unlimited” Georgiev samt Ilyas ”Shook” Hartsema.
”Självklart var det mesta saker jag redan hade misstänkt, men att få se bevis kändes definitivt annorlunda. Jag kände mig förrådd och utfryst, för att inte nämna att dramat bara är ringar på ytan”, skrev Petar ”Unlimited” Georgiev i en tweet i samband med händelsen.

Röken verkade ha lagt sig, men nu är Copenhagen Wolves åter i blåsväder, då de för andra gången på mindre än ett år döms till böter. Detta efter en utredning från Riot som visar att organisationen skrivit ogiltiga kontrakt med sina spelare.
”Copenhagen Wolves har återigen visat oaktsamhet genom att inte se till att spelarna haft giltiga kontrakt”, skriver Riot i domen.

Första gången organisationen åkte på böter var i Oktober 2014, då de straffades med en bot på cirka 8500 kronor. Som bestraffning för det återupprepade regelbrottet får organisationen den här gången pröjsa tre gånger så mycket, alltså cirka 26000 kronor.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport