LOL

Elements vann efter Froggens show: ”Helt vansinnig”

av Tobias Lundgren
frogPUFF

Elements har börjat komma in i LCS-tempot efter en knackig premiärmatch mot Fnatic.
Mot Copenhagen Wolves tog de andra segern av tre möjliga efter att Henrik ”Froggen” Hansen bjudit på en riktig uppvisning.
– Han har varit helt vansinnig och fick kills till vänster och höger, säger experten 
Devin “PiraTechnics” Younge.

Martin ”Rekkles” Larssons nya lag Elements har efter förlusten mot Fnatic i LCS-säsongens första match nu studsat tillbaka och är inne på vinnarspåret.
Mot Copenhagen Wolves fick de en tung start efter att matchen inletts i ett galet tempo med strider i samtliga lanes i princip samtidigt. Wolves kunde dra ifrån efter att Henrik ”Froggen” Hansen gjort en misslyckad tower dive mot Søren ”SorenxD” Holdt Frederiksen och Elements låg då under med 1-4.
– Det var en irriterande match för mig. Vi gav upp många drakar för jag spelade dåligt tidigt och dog tre-fyra gånger för mycket, säger Froggen efter matchen.

”Helt galet vad som händer”

Men han skulle få sin hämnd. Trots att Wolves tog de två första drakarna kunde Elements hålla en guldledning efter en stadig farm och matchen var länge helt jämn. Tack vare en team fight i botlane där Froggen fick en double kill tog Elements ett stadigare grepp om mötet och det definitiva avgörandet kom efter en strid vid baronen då Patrick ”Nyph” Funke tillsammans med Froggen agerade försvarare när Wolves försökte stjäla baronen. Elements midlaner fick då sin hämnd på Soren när han först plockade honom och sedan ledde sitt lag i den efterföljande fighten där de inte förlorade en enda spelare.
– Det är helt galet vad som händer, Elements kan gå därifrån helt trygga, säger 
Devin “PiraTechnics” Younge.

Froggen klev upp stort i slutet

Och vid det laget hade Froggen kommit igång rejält, på kort tid gick han från 4-4 i stats till 8-4.
– Han har varit helt vansinnig de senaste minuterna. Han började bara hoppa omkring och få kills till vänster och höger, säger PiraTechnics.
Bara minuter senare var matchen över när Elements pushade in och kunde banka sönder det danska lagets nexus. Efteråt var det en självkritisk Froggen som intervjuades i studion.
– Jag klantade mig i början så jag tänkte att då kan jag bara gå runt och döda folk senare. Vi gav upp många drakar för jag spelade dåligt tidigt, så vi tog turrets istället för dragons och fick en guldledning. Drakbuffen är inte så viktig för sättet vi spelar och vi hade press ändå, summerar han matchen.

”Rekkles börjar passa in bra”

Även Rekkles hyllades av experterna. Den svenske ADC-stjärnan börjar se varm ut i kläderna och dog inte en enda gång under gårdagens match.
– När Rekkles har bra score går det bra för Elements och nu hade han 7-0-6, så han börjar passa in bra, säger PiraTechnics.

Se hela matchen här:

 

 

Samtliga resultat under torsdagen

H2K – MYM 1-0
Unicorns of Love – Giants 1-0
Fnatic – Roccat 1-0
SK Gaming – Gambit 1-0
Elements – CPH Wolves 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport