LOL

Elements vann krismatchen: ”Vi är fortfarande skakiga”

av Tobias Lundgren
elements

Elements har inlett sommarsplitten lika skakigt som de spelade i våras, men efter att bytt spelare på supportpositionen lyckades de besegra bottenrivalen SK Gaming.
Efter matchen var det en lättad Nyph som berättade om sin comeback.
”Det blev en diskussion i laget om vem vi borde testa, och jag kände för att spela så jag testade och det funkade”, säger han.

Inför matchen mot SK Gaming stod båda lagen på 2-6 under säsongen och det var två lag i desperat behov av segrar som gick ut på Riften. Det märktes i spelet, då fansen bjöds på den kanske svängigaste och minst välspelade matchen på väldigt länge. Lagen såg långa stunder virriga ut och turades om att bjuda motståndarna på enkla misstag.

”Omöjligt att se vem som skulle vinna”

Men SK såg ändå ut att gå mot en seger, då de tog en betydelsefull ledning efter att Elements skänkt bort en rad kills. Då klev svenske Jesper ”Jwaow” Strandgren in i handlingen och vände matchen med sin mega-Gnar. SK Gaming förlorade fyra spelare vid Baron och Elements hade fått hopp.

Krislaget blev efter det överentusiastiska när de belägrade SK:s bas och förlorade fyra spelare. SK Gaming kunde sedan städa upp helt i Elements bas och matchen såg förlorad ut. En Baron-fight blev återigen helt avgörande, då Elements lyckades döda hela motståndarlaget samtidigt som minions slog på deras nexus. Men Elements lyckades med uppstädningen och kunde kort senare rusa till andra sidan av kartan och avsluta matchen.
– Den här matchen var så svängig, det var omöjligt att se vem som skulle vinna. Den hade allt, säger castern Martin ”Deficio” Lynge efter drabbningen.

”Vi är fortfarande skakiga”

Och comebackande coachen, som klivit in på supportpositionen istället för svensken Hampus ”promisq” Abrahamsson, var uppenbart nöjd med segern.
– Vi hade bra teamfights. Gnar var viktig, i sista teamfighten slog han på både Sivir och Ekko och det var en viktig tidpunkt för oss.
Men han är också något självkritisk mot laget.
– Vi är fortfarande skakiga. Vi fick en bra start men visste inte vad vi skulle göra mid game. Framöver vill vi ha kvar samma spelare, det var vår plan från början men det funkade inte riktigt och nu är jag tillbaka.

I kväll ställs Elements mot splittens överraskningslag Giants! Gaming.

Samtliga resultat under torsdagen

ROCCAT – CPH Wolves 1-0

Giants! – UoL 1-0

Origen – Gambit 1-0

Fnatic – H2K 1-0

Elements – SK 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport