LOL

Fnatic körde över EDG: ”Vi spelade väldigt lugnt”

av Björn Ehrnberg
fnatic2

Fnatic blir det första laget genom tiderna att vara klara för en tredje semifinal i Worlds.
Efter fantastiskt spel mot Edward Gaming står det nu klart att endast europeiska och koreanska lag är kvar i världsmästerskapet.
– Vi spelade väldigt lugnt och pratade en hel del för att anpassa oss efter deras lite kaotiska spelstil, säger svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson.

Fnatic levde inte upp till de höga förväntningarna omvärlden hade på laget i inledningen av Worlds gruppspel. Men sedan halvtidsvilan i nämnda gruppspel har laget levererat som aldrig förr.

Mot kinesiska Edward Gaming plockade det europeiska laget fram lagets kanske bästa prestation för året. Trots att en enig expert-kår dömde ut lagets pick-and-ban-fas kunde laget kravla sig upp på Martin ”Rekkles” Larsson, Fabian ”Febiven” Diepstraten och Seong ”Huni” Hoon Heos axlar. Till slut hade Fnatic kört över EDG med 3-0.
– Efter gruppspelet visste vi inte riktigt hur bra vi var. Vi var dock inte säkra på vilket Fnatic som skulle dyka upp här. Men vi spelar så otroligt mycket från morgon till kväll. Och vi kom väl förberedda för den här matchen, säger Rekkles efter överkörningen av EDG.

Nu kommer Fnatic att resa till Bryssel där de ställs mot antingen KT Rolster eller KOO Tigers. Och förklaringen för Fnatics framgånger hänger, enligt lagkaptenen Bora ”YellOwStaR” Kim gruppens sammanhållning.
– Alla kommer överens väldigt bra i laget. Jag tycker väldigt mycket om att spela med mina lagkamrater, och även att hänga med dem, säger han och Rekkles fyller i:
– Om vi spelar så här bra har vi alla chanser i världen att nå finalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport