LOL

Fnatic missar Worlds: ”Ett väldigt kaotiskt år”

av Tobias Lundgren
Rekkles

Jätteorganisationen Fnatic har bara missat ett League of Legends-världsmästerskap sedan Riftens begynnelse.
Men efter att Martin ”Rekkles” Larsson och lagkamraterna fick storstryk av Unicorns of Love under helgens regionskval står det nu klart att de missar Worlds.
– Även om det är surt att medge så var det lika bra, skriver Rekkles på sin Facebook-sida.

Fnatic har haft ett struligt år efter att fixstjärnorna Bora ”Yellowstar” KimHeo ”Huni” Seung-hoon och Kim ”Reignover” Ui-jin lämnade laget inför vårsäsongen. Laget som gick obesegrat genom sommarspliten 2015 var plötsligt i spillror och arbetet med att ersätta stjärnorna blev misslyckat.

Under vårsplitten lyckades Fnatic trots allt knipa en tredjeplats och det såg lovande ut när Yellowstar lagom till sommaren bestämde sig för att återvända. Men stjärnan var en skugga av sitt forna jag och levde långa stunder inte alls upp till de högt ställda förväntningarna. Fnatic slutade på en femteplats i grundserien och slogs sedan ut med 3-0 i matcher mot H2K direkt slutspelet inleddes.

”Ett väldigt kaotiskt år”

Sista chansen att nå Worlds stod sedan till regionskvalen som spelades i helgen, men där blev det återigen storstryk. Unicorns of Love kunde enkelt vinna med 3-0. UoL ställs nu mot Splyce i kampen om tredje europeiska platsen till Worlds och Fnatic får slicka såren och sikta på en comeback under vårsplitten 2017.
– Det har varit ett väldigt kaotiskt år med många förändringar och det har inte varit lätt att hålla sig positiv kring saker och ting, men vi kämpade till slutet. Tyvärr var vi långt ifrån redo att representera Europa och även om det är surt att medge var det lika bra. G2, H2K och Splyce/Unicorns är alla bättre lag än vi är, skriver Rekkles på sin Facebook-sida efter uttåget.

”Komma tillbaka starkare än någonsin”

Svensken passar även på att ge sig själv en känga efter säsongen.
– Jag var långt ifrån en perfekt lagkamrat och spelare under året, särskilt under sommarslutspelet. Men så kommer det förmodligen aldrig att vara och det är det fina, att det alltid finns något som går göra bättre. Med det i åtanke ska jag försöka använda den extra ledigheten effektivt och komma tillbaka starkare än någonsin 2017.

I kväll möts Unicorns of Love och Splyce för att avgöra vilka som kniper platsen i Worlds. Matchen startar klockan 17.00 och kan ses på Twitch.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport