LOL

Fnatic slaktade Origen i LCS-drömmatchen

av Tobias Lundgren
fnatic

En av tidernas kanske mest hajpade League of Legends-matcher blev inte alls den jämna tillställningen många kanske väntat sig.
I stället körde Fnatic totalt över de forna lagkamraterna, och efter matchen skämtade lagets top laner om varför de är så bra just nu.
– Varför vi är bäst? För att vi har Huni, säger Seong ”Huni” Hoon Heo och skrattar.

Inför mötet mellan Fnatic och Origen handlade det mesta om att Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez och Paul ”sOAZ” Boyer skulle ställas mot Bora ”YellOwStaR” Kim och Martin ”Rekkles” Larsson för första gången sedan deras gemensamma lag splittrades. Förväntningarna var skyhöga och alla väntade sig en rejält jämn match, även om Origen inte lyckats gå obesegrade då de förlorade förra veckan mot Team ROCCAT.
Och det smällde rejält redan i inledningen av matchen, då lagen drabbade samman redan i inledningen och höll på att utplåna varandra i en teamfight.
– Det här är matchen vi alla ville ha, utbrast då castern Trevor ”Quickshot” Henry mitt i upphetsningen.

Bjöd på storspel kring draken

Fnatic kunde ta first blood en kort stund senare då lagen återigen möttes vid Baron och Seong ”Huni” Hoon Heo presenterat sig med sin Ekko. Laget behöll kontrollen i top lane och plockade Jesper ”Niels” Svenningsen bara minuter senare, men Origen slog tillbaka. Efter tolv minuter lyckades xPeke och gänget stjäla en drake och såg ut att vinna en teamfight, men efter storspel av YellOwStaR där han räddade både Huni och Rekkles kunde Fnatic behålla övertaget.

”Mesta värdet jag sett ur ett pick”

Matchen försvann helt ur Origens grepp vid första Baron-fighten när Fnatic först lyckades ta Baron, sedan döda två motståndare och till sist även ta en drake.
– Det är det mesta värdet jag sett ur ett enda pick, säger Mitch ”Krepo” Voorspoels om situationen som blev början på slutet.
De obesegrade Europamästarna såg sedan ut att kunna avsluta redan efter 35 minuter, då de dödat nästan hela motståndarlaget och tagit en nexus turret. Men de valde att spela säkert och återvände istället en stund senare för att avsluta jobbet och ta sjunde raka segern. Slutresultatet blev 16-9 i kills till Fnatic.

”Skulle vara coolt att möta dem i final”

Efter matchen var det en skojfrisk Huni som intervjuades.
– Varför är Fnatic bäst? För vi har Huni, säger han till publikens förtjusning innan han fortsätter:
– Jag skämtar. Vi har en bra plan, en bra draft och alla i laget är vänner med varandra. Det är som en bromance, vi i laget är bra för varandra, säger stjärnan.
Och hans lagkamrater var inte mindre nöjda över att behålla statusen som obesegrade.
– Vi har förberett oss mycket för det var en hajpad match och jag är glad att förberedelserna gav resultat. Det skulle vara coolt att hamna i finalen mot Origen, säger YellOwStaR.

Svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson fick även han en trevlig kväll mot de före detta lagkamraterna, då han slutade på 8 kills och 9 assists utan att dö en enda gång. Efteråt passade han dock på att hylla lagkamraterna.
– Jag höll mig mest i bakgrunden den här matchen, säger han blygsamt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport