LOL

Fnatic tappade matchen – på grund av bugg i spelet: ”Vi borde pausat”

av Tobias Lundgren

Fnatic var på väg att besegra sydkoreanska giganterna SK Telecom efter en fantastiskt uppvisning – men då gick allt fel.
På grund av en bugg i spelet förlorade de europeiska mästarna den efterföljande fighten och till slut även matchen.
– Vi borde ha pausat efter att den hände, säger lagets midlaner Fabian ”Febiven” Diepstraten till Fragbite efter avgörandet.

Fnatics League of Legends-lag, som nyligen blev europeiska mästare, såg länge ut att stå för turneringens skräll under Mid Season Invitationals i Tallahassee. I matchen mot sydkoreanska SK Telecom tog de snabbt kommandot och en stor ledning efter en rad lyckade teamfights och det såg bara ut att vara en tidsfråga innan de kunde avgöra mötet.

Trodde buggen endast syntes för tittare

Men efter 38 minuter, då båda lagen gjorde sig redo för att säkra nästa Baron, drabbades Kim ”Reignover” Ui-jin av en spelförstörande bugg då han skulle hoppa över en vägg. Istället för att landa tryggt på andra sidan hos sina lagkamrater blev han tillbakaputtad rakt i händerna på SK Telecom. När Fnatic förlorande den efterföljande striden kunde sedan sydkoreanerna, trots ett stort underläge, snabbt avgöra matchen. Efter matchen rasade fansen på nätet och en utredning startade snabbt för att utröna om buggen endast syntes för tittarna eller om det faktiskt skedde i spelet. Tidiga rapporter menade att det endast var en bugg som syntes för tittare, men snart dök en video upp som visade att det faktiskt sker i spelet.

”Jag visste inte vad som hände”

Fnatic hade en chans att överklaga och få omspel, men då hade de behövt pausa spelet och be administratörerna att se över buggen och bekräfta den, något laget valde att inte göra. Men efter drabbningen menade Fabian ”Febiven” Diepstraten att de borde reagerat på ett annat sätt när det skedde.
– Buggen hade stor påverkan, de fick Baron efter det och kunde få till en snöbollseffekt. Det var tråkigt, men vi borde ha pausat efter att det hände. Vi gjorde inte det utan fortsatte spela.
– Jag visste inte vad som hände, men Reignover borde ha pausat om han trodde det var en bugg, vilket det var. Men vi gjorde inte det utan gick in i teamfighten och pratade inte om det.
Under samma match drabbades även SKT av en liknande bugg när de skulle säkra en Baron, men den händelsen blev inte lika avgörande.

”Jag kan lära mig mycket”

Trots förlusten kunde Fnatic ändå säkra en plats i slutspelet, där de återigen ställs mot SK Telecom. Den här gången möts lagen i en bäst av 5-match och det är något Febiven längtar efter.
– Jag ser fram emot att spela mot Lee ”Faker” Sang-hyeok eller Lee ”Easyhoon” Ji-hoon för de är så bra så jag kan lära mig mycket. Men det spelar ingen roll vilka vi möter.
Semifinalerna startar klockan 22.00 i kväll.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport