LOL

Fnatics nye stjärna efter segern: ”Vi är fulla av självförtroende”

av Björn Ehrnberg
reignover

Fnatics segertåg i vårspliten fortsätter. I matchen mot Gambit Gaming vände den forna världsmästarorganisationen ett tungt underläge och lyckades vinna.
– De måste vara väldigt nöjda med hur starten på den här splitten har sett ut. Med tanke på alla byten och att de lyckats vinna så här mycket måste ha gett dem en bra självförtroende-boost, säger tidigare Ninjas in Pyjamas-spelaren Martin “Deficio” Lynge efter matchen.

Fnatic fortsätter att briljera i inledningen av LCS vår-split. Efter fyra matcher har det nybyggda laget fyra raka segrar. Det klassiska laget, som vann första Worlds som någonsin arrangerades, har genomgått ett tungt uppehåll. Stjärnor som Martin ”Rekkles” LarssonEnrique ”xPeke” Cedeño Martínez och Lauri ”Cyanide” Happonen lämnade laget.

Något överraskande för många satsade den europeiska organisationen på två koreanska spelare. Med SeungHoon ”Huni” Heo och de övriga spelarna i laget har Fnatic levererat fantastiska resultat. Men den som verkligen tagit klivit fram är lagets nya jungeler, Kim ”Reignover” Ui-jin, som återigen briljerade i matchen mot Gambit Gaming – den här gången på en Olaf.
– Jag spelade ganska farligt, men jag bad mina midlaners att warda bra och de hjälpte mig att överleva många strider, säger stjärnan efter matchen.

Den nye fixstjärnan i Fnatic har även tagit världen med storm vid sidan av Summoner’s Rift. Inför matchen visade Riot ett klipp med Reignover, som då fick frågan hur det kändes att ersätta spelarna i det klassiska laget.
– Vid sidan av att de var väldigt bra spelare och otroligt uppskattade i Korea, så var Xpeke och Rekkles väldigt snygga – och det blir svårt att leva upp till.

Varför nämnde du inte mig? frågade sig Cyanide i en intervju efter matchen.
– Det gjorde jag, jag lovar, svarar Reignover med ett leende och fortsatte med att berätta om stämningen i laget:
– Vi är fulla av självförtroende. Och resultaten har verkligen gått vår väg.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport