LOL

Franske junglaren lämnar europeiska storlaget: ”Har valt att bryta”

av Simon Engstrand
Jean-Victor "Loulex" Burgevin.  Foto: Riot Games
Jean-Victor ”Loulex” Burgevin. Foto: Riot Games

Europeiska Worlds-laget H2K tog sig långt under årets säsong av LCS.
Men nu när världsmästerskapet avslutas blir de ett utav flera i raden av lag som väljer att göra förändringar.
”Idag har jag valt att bryta med dem”, säger franske jungle-spelaren Jean-Victor ”Loulex” Burgevin i ett pressmeddelande.

H2K visade sig vara ett utav Europas absolut starkaste League of Legends-lag under sommarens split. Med bland annat svenske Petter ”Hjärnan” Freyschuss i spetsen knep de en tredje plats i ligan och kvalade in till världsmästerskapet, Worlds. Väl där ställdes de direkt inför en tuff utmaning och slogs ut redan i gruppspelet.

Nu, bara dagar efter finalen mellan KOO Tigers och SK Telecom avgjorts, börjar spelarbyten och lagändringar uppdagas. Ett i raden på en europeiska scenen innebär ändringar för just H2K, då franske Jean-Victor ”Loulex” Burgevin får lämna laget efter vad som, enligt pressmeddelandet, är ett gemensamt beslut mellan Loulex själv och organisationen.
”Jag har definitivt haft en härlig tid med H2K under mitt första år som en spelare i världsklass, efter att ha gått från challenger. Men idag har jag valt att bryta med dem. Det har varit en glädje att jobba med lagkamraterna under året, både inom och utanför spelet och jag önskar dem det bästa”, skriver Loulex i ett uttalande.

Vidare säger Loulex att han vill hitta ett nytt LCS-lag antingen i Europa eller Nordamerika. Att söka sig till Nordamerika ska enligt pressmeddelandet varit en ”drivande faktor” i att fransmannen valde att lämna.

Vem som ersätter Loulex återstår att se. Tills vidare lär den svenska jungel-vikarien Joachim ”betongjocke” Rasmussen steppa in.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport