LOL

Froggen gav Elements viktig seger: ”Den fighten avgjorde”

av Tobias Lundgren
elejubel

Elements fortsätter blanda urusla insatser med fina skalper i EU LCS och under kvällen tog de en ytterst viktig seger i kampen för att undvika bottenskiktet i serien.
Och det var tack vare midlane-stjärnan Henrik ”Froggen” Hansen som fick en ytterst avgörande triple kill.
– Den teamfighten avgjorde, Froggen gick in och kunde rensa upp, säger Martin ”Deficio” Lynge.

Stjärnspäckade Elements har kämpat under vårsplitten i LCS och låg inför torsdagens matcher på en delad sjundeplats med fem segrar och nio förluster. Vid ännu en tappad match riskerade de att blandas in i bottenstriden på riktigt och det hade förmodligen inneburit ytterligare rockader i lineupen, då de tagit in en rad avbytare den senaste tiden.

Froggen tog first blood

Men kvällens match blev en av de svåraste tänkbara då motståndarna H2K endast var en match ifrån att tangera Fnatics segersvit på 9 matcher. H2K började också aggressivt då de pushade tillbaka Elements både i bot- och toplane, men utan att lyckas ta first blood. Istället var det matchens mest avgörande spelare som fick den då Henrik ”Froggen” Hansen lyckades döda Raymond ”kaSing” Tsang.

”Var ingen uppföljning från H2K”

Därefter bytte lagen ett par kills och torn innan Froggen på riktigt klev in i handlingen och stod för en avgörande insats. Vid en stor teamfight i midlane, just nedanför H2K:s torn lyckades han få tre kills med sin Karthus ultimate samtidigt som han offrade sitt liv. Elements kunde därefter pusha sig hela vägen till inhibitor-tornet.
– Den fighten avgjorde. KaSing flashade in och startade fighten men det var ingen uppföljning från H2K. Froggen gick in och kunde rensa upp, säger Martin ”Deficio” Lynge efter matchen.

”Fick en snöbollseffekt efter striden”

Och Elements nye support Mitch ”Krepo” Voorspoels håller med om att lagkamratens insats blev avgörande.
– Vi höll koll på LeBlanc så hon inte skulle få komma i ryggen. Om Karthus kommer in med en ultimate när hon just kommit ur en fight är det bra för hon har oftast under halv hälsa då. Jag tror vi fick en snöbollseffekt efter den striden, säger han.

”Bra att vi fick några dagar ledigt”

Efter att Elements tagit en Baron, plockat en inhibitor i midlane och sedan lurat in H2K i ett bakhåll kunde de sedan avgöra matchen och avsluta H2K:s segersvit samtidigt som de köpte sig lite andrum. Och matchens stjärna menar att uppehållet under IEM Katowice kan ha gjort laget gott.
– Det är bra att vi fick några dagar ledigt, jag tror vi behövde det. Vi tränade mycket och använde kompositioner alla är bekväma med och det fungerade bra, säger han.

Övriga EU LCS-matcher under torsdagen

MYM – Gambit 1-0
Fnatic – Roccat 1-0
UoL – CPH Wolves 1-0
Elements – H2K 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport