LOL
English version

G0DFRED: ”Det är roligt att motbevisa alla tvivlare och kritiker”

av Tobias Lundgren
Oskar ”G0DFRED” Lundström jublar med ADC-kollegan Adrián ”Adryh” Perez efter en seger.
Oskar ”G0DFRED” Lundström jublar med ADC-kollegan Adrián ”Adryh” Perez efter en seger.

Han kom in som nykomling i LCS, till ett nederlagstippat Giants! Gaming.
Men efter två veckors spel har Oskar ”G0DFRED” Lundström och laget stått för den kanske mest överraskande prestationen hittills och ligger just nu på en tredje plats i ligan.
– Självklart är det alltid roligt att motbevisa alla tvivlare och kritiker, men det är inget vi direkt diskuterar inom laget, säger han till Aftonbladet Esport.

Förra splitten slutade Giants! Gaming på näst sista plats i europeiska LCS och inför sommarsplitten var de minst lika nederlagstippade. Inte minst för att de tog in en totalt oprövad svensk spelare på supportpositionen. Men efter två veckor har de bevisat att de inte är här för att vara slagpåsar i sommar, när de besegrat lag som Elements, SK Gaming och Copenhagen Wolves. Och ”den oprövade svensken”, Oskar ”G0DFRED” Lundström, har hunnit få beröm av både experter och lagkamrater under resans gång.
– Det är jätteroligt att få kvitto på att man utvecklas, samtidigt ger det mig energi att fortsätta utvecklas och övertyga. Men jag har mycket kvar att lära, säger han till Aftonbladet Esport.

”Morgana är en champion som passar mig bra”

Efter en inledande förlust mot nykomlingarna Origen har Giants! Gaming nu tre raka segrar. Under de tre matcherna har G0DFRED härjat runt med Morgana och är därmed hundraprocentig med henne i LCS.
– Rent generellt är det en champion som passar mig bra. Med långdistans-skillshots som ger potential att göra stora ”plays”. Det är alltid kul att försöka läsa motståndarens nästa steg och visa att man ligger steget före, kommenterar han framgången med henne.

Nu när du kommit in i serielunken, vad har du för känslor kring din första tid i LCS?
– Det har varit helt otroligt roligt, framförallt då killarna i laget varit sjukt trevliga och verkligen försökt sitt bästa att prata engelska trots att de ibland har svårt att förklara. Sedan att det gått så bra för laget är otroligt roligt, jag hade aldrig vågat hoppas på en sådan här bra start.

Vad har varit din bästa upplevelse sedan debuten?
– Att bli uppskattad av alla fans är otroligt roligt. Känslan efter en match man vunnit, när man går och gör ”high fives” med fansen är rätt häftig.

”En morot att få motbevisa kritikerna”

Inför debuten pratade G0DFRED om hur han trodde det skulle passa Giants! att vara underdogs den här splitten. Nu verkar det som att hans förutspåelse blivit sann, men han menar att det inte är något laget lägger direkt vikt vid.
– Underdog-positionen har hjälpt oss att spela utan press när folk inte riktigt förväntar sig att vi ska vinna. Självklart är det alltid roligt att motbevisa alla tvivlare och kritiker, så det är så klart också en morot men det är inget vi direkt diskuterar inom laget, säger han.

I veckan ställs laget inför den största utmaningen hittills, då Europamästarna Fnatic står på andra sidan Riften. Men G0DFRED går in i matchen full av nyfunnet självförtroende efter succéinledningen.
– Fnatic blir helt klart tufft motstånd, de är nog ett av de bästa eller det bästa laget i väst för tillfället. Men självklart tror jag stenhårt på att vi har en chans mot dem, även om det blir svårt. Oavsett utsikterna ser jag otroligt mycket fram emot att mäta styrkan med några av de bästa.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport