LOL
English version

G0DFRED: ”Vi kan lägga över allt favoritskap på H2K”

av Tobias Lundgren
G0DFRED är redo för LCS-kvartsfinalen. Foto: Riot / Flickr
G0DFRED är redo för LCS-kvartsfinalen. Foto: Riot / Flickr

Trots att de var uträknade inför säsongen går Giants Gaming i dag in i LCS-slutspelet mot H2K.
Och svenske nykomlingen Oskar ”GoDFRED” Lundström, som gjort succé under debutsäsongen i högsta ligan, menar att det är motståndarna som har all press på sig.
– Ingen förväntar sig att vi ska vinna mot H2K, så vi kan lägga över allt favoritskap på dem, säger Lundström till Aftonbladet Esport.

Efter en tung vårsplit, där Giants Gaming slutade på en niondeplats och tvingades kvala för överlevnad i LCS, var det få som placerade dem annat än längst ner i tabellen inför sommaren. Men med nyförvärvet Oskar ”G0DFRED” Lundström som ny support har det spanska laget överraskat Europa och står nu i kvartsfinal mot H2K.
– Det känns helt fantastiskt. Jag hade aldrig trott att det skulle gå så bra som det gjort med tanke på att jag inte haft någon som helst erfarenhet innan. Det är klart att det känns bra att motbevisa de som inte trodde på oss, men det spelar egentligen ingen roll så länge vi spelar bra och vinner våra matcher, säger G0DFRED till Aftonbladet Esport.

”Deras spelstil är en counter mot vår”

Han och laget har scrimmat som vanligt efter att slutspelsplatsen blev klar, med skillnaden att de lagt all fokus på att läsa av H2K. Och en förändring kommer Giants Gaming behöva, efter att ha gått 0-2 mot kvartsfinalmotståndarna under sommarspliten.
– Det är en väldigt svår match. Deras early game är mycket starkt och de sätter väldigt hög press på sina motståndare med dives och sådana saker. Jag skulle säga att deras spelstil är lite som en counter mot vår. Som det har sett ut tidigare under säsongen har vi haft väldigt svårt mot dem.

Vad är det ni måste tänka på för att kunna rubba dem i kväll?
– Att inte hamna för långt bakom i early game, då de gillar att sätta mycket press med teleports och dives tidigt.

Ni hade en tung avslutning på LCS-splitten och vann bara en match de sista tre. Är det något speciellt ni har jobbat på att förbättra sedan dess?
– Rent generellt: Att vi måste spela mer som ett lag och hantera våra teleports bättre. Vi har även jobbat med att alternera vår spelstil lite mer eftersom vi mest lirat poke/split-kompositioner tidigare vilket inte alltid är så bra mot lag som H2K. De kompositionerna kräver mer tid för att vara effektiva och om man då hamnar efter tidigt i matchen är chansen att vinna väldigt liten eftersom motståndarna kan tvinga fram fighter.

”Tror inte något lag kan hota Fnatic”

Hur mycket press känner du att ni har på er ikväll?
– Det känns inte som att vi har någon press på oss alls. Ingen förväntar sig att vi ska vinna mot H2K, så vi kan lägga över allt favoritskap på dem.

Apropå deras helt överlägsna sommarsplit: Finns det något lag i Europa som kan hota Fnatic nu?
– Som Fnatic spelar nu så tror jag inte att något lag kan hota dem direkt. Det är väl om någon får en tidigt ledning och på något sätt kan lyckas förvalta den utan att låta Fnatic komma in i matchen igen. För om de släpper Fnatic in i matchen igen är det med största sannolikhet över.

I kväll 17.00

Giants Gaming – H2K

LCS-slutspelet på Riotgames Twitch.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport