LOL

G2A portade från att sponsra Worlds-lag

av Björn Ehrnberg
Riot Games logo.
Riot Games logo.

Riot har påbörjat en process där spelutvecklaren tvingar lag som deltar i Worlds att droppa G2A från lagens matchställ och souvenirer rapporterar The DailyDot.
Enligt nättidningen ska anledningen stavas att G2A listat konton som varit till salu och även gjort det möjligt för folk att köpa så kallad elo-boosting.
”Det här var inte ett enkelt beslut att ta,” skriver J. ”Riot Sargonas” Eckert från Riot på Reddit.

Mitt under pågående världsmästerskap har Riot gått ut med ett beslut som innebär att lag som H2K, Cloud9 och Counter Logic Gaming kommer ta bort G2A:s loggor från sina kläder och andra varor.

Beslutet, som har bekräftats, rapporterades först av The DailyDot. Enligt nättidningen ska G2A ha länkat till en tredje-parts-sajt där folk ska ha kunnat köpa konton och även kunna köpa elo-boosting, något som går rakt emot Riots reglemente.

The DailyDot uppger också att om G2A inte lyckas lösa dispyten med Riot, så kommer bolaget som säljer bland annat Steam-nycklar på en grå marknad att droppa samtliga sponsoravtal.
”Vi uppskattar inte att ta bort inkomster åt lag, men LCS-reglerna inkluderar riktlinjer som specifikt riktar sig mot sådana här situationer,” skriver J. ”Riot Sargonas” Eckert från Riot i en tråd om nyheten på Reddit.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport