LOL

Gambit IEM-mästare: ”Herregud vad underhållande”

av Tobias Lundgren

Att Gambit Gaming trivs under IEM-turneringar har de visat flera gånger tidigare.
Och nu har laget tagit sin tredje titel – då de vann IEM Cologne-finalen mot CLG efter en vansinnig final som fick kommentatorerna att jubla.
– Den här matchen är otroligt stökig men herregud vad underhållande, hojtade Leigh ”Deman” Smith under den tredje matchen.

Årets sista League of Legends-turnering är avklarad och till slut stod Gambit Gaming som segrare efter att ha vunnit en kaosartad final mot nordamerikanska Counter Logic Gaming. Det är lagets tredje IEM-titel men frågan är om de någonsin spelat en stökigare final.
Efter att ha tagit ledningen med 2-0 i matcher i BO5-finalen såg det ljust ut för Gambit, men då bröt kaoset ut.
Med 25 kills på 29 minuter bjöd lagen på rejäl, om än väldigt oorganiserad, underhållning som fick experterna att jubla.
– Den här matchen är ”bonkers”. Den är otroligt stökig men herregud vad underhållande, jublade Leigh ”Deman” Smith.

Stal baronen framför näsan på motståndarna

Lagen bytte kills och torn fram och tillbaka och mest framgångsrik var Kristoffer ”P1noy” Pedersen med sin Corki som spred död bland motståndarna var han än dök upp med sina raketer. Efter en dryg halvtimme såg CLG ut att kunna ta en baron och få kontroll men då dök Danil ”Diamondprox” Reshetnikov in med en smite och stal buffen till sitt lag.

”Vad håller vi på med?”

Men det draget gav inte Gambit segern, då motståndarnas ADC Yiliang ”Doublelift” Peng lyckades ta en trippel efter 35 minuter. Efter 40 minuter försökte sedan Gambit pusha botlane och ta en inhibitor men anfallet misslyckades totalt och istället vann CLG teamfighten med 3-0. En kort stund senare hade nordamerikanerna reducerat ledningen till 2-1 efter den helgalna matchen.
När röken lagt sig hade tittarna fått se 53 kills på 42 minuter.
– Det där var solo queue, men till och med där har man lite samarbete. Här spelade alla bara solo och körde en mot en. Vanligtvis stannar spelarna upp och tänker ”vad håller vi på med”, säger Deman efter matchen.

Stor guldledning under fjärde matchen

Men Gambit skulle få sin tredje IEM-titel till slut. Den fjärde matchen var de i ledning i stort sett hela tiden och kunde ta sin andra drake efter 18 minuter utan motstånd från CLG. Med en guldledning i bagaget kunde de sedan styra hem segern trots att de förlorade en baronstrid.
För segern fick Gambit Gaming 12 500 dollar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport