LOL
English version

H2K ersätter Febiven med IEM-mästaren Ryu

av Tobias Lundgren

Häromdagen blev H2K:s midlaner Febiven klar för konkurrenten Fnatics nya lineup.
Nu har det nyblivna LCS-laget ersatt honom – med IEM-världsmästaren Ryu Sang-ook.
– Jag är övertygad att han kommer prestera på den nivå vi har sett honom göra förut så fort han kommer in i det, säger lagets manager Robin ”Jed” Jedhammar.

Efter att League of Legends-laget H2K avancerat till LCS meddelade Fabian ”Febiven” Diepstraten att han gjort sitt där. Bara timmar senare presenterades han som Fnatics nye midlaner.
– Det var givetvis ett väldigt tråkigt besked att behöva ta förväl av en så pass bra lagkamrat som man varit tillsammans med under ett års tid, men precis som Fabian skrev själv så måste man ibland ta steget upp. Jag respekterar hans val till hundra procent och önskar honom inget annat än framgång. Jag vet vad hans mål är och hoppas att han en dag lyckas med det, han är en fantastisk spelare, säger H2K-manager Robin ”Jed” Jedhammar.

”Började direkt leta en ersättare”

När H2K fick beskedet började de söka lediga spelare och hittade snabbt vad de letade efter. Ryu Sang-ook, som vann IEM World Championship med KT Rolster Bullets så sent som i mars 2014, blev snabbt ett förstahandsval för organisationen.
– Efter att förhandlingarna mellan Fnatic och Febiven blev klara började vi direkt leta efter en ersättare och kom ganska snabbt fram till vem vi ville ha. Efter att IEM slutat tog vi direkt kontakt med honom och träffades under eventet. Där fick han chansen att prata med laget och känna efter hur stämningen är. För någon dag sedan kom han till Sverige och jag ser verkligen fram emot att se hur han kommer utvecklas med laget över den kommande splitten.

”Var inte intresserade av spelare med lite erfarenhet”

Varför föll valet just på honom?

– När vi gjorde research på vilka lediga spelare som fanns i Europa kände vi att det inte fanns någon som stod ut. Det hade blivit en spelare med väldigt lite erfarenhet och det var inte något vi var intresserade av. Med tanke på att detta även är våran första tur i LCS så ville vi gärna ha någon med just erfarenhet, vilket Ryu verkligen har.

Vad ser du att han kommer bidra med i laget förutom erfarenheten?

– Eftersom Ryu är fostrad i Korea så är hans arbetsmoral väldigt hög, något som vi i väst inte är lika bra på i stora delar. Målet är att få alla spelare på en liknande nivå. Hans vilja och motivation är även något som jag ser som en väldigt positiv sak. Kommunikationen kommer vara svårare i början än med en europeisk spelare, givetvis, men den har redan efter några scrims med honom blivit mycket bättre och jag är övertygad att han kommer prestera på den nivå vi har sett honom göra förut så fort han kommer in i det.

”Överlycklig att vara här”

Ryu själv ser fram emot den kommande säsongen i nya laget.
– Jag är väldigt glad att till slut presenteras som spelare i H2K. Jag träffade killarna under IEM och vi kom överens väldigt bra. Mina upplevelser i Korea var fantastiska men under den korta tiden jag spenderade i Europa förstod jag att jag ville ha mer. Jag är överlycklig att vara här och hoppas ni kommer heja på oss den kommande säsongen, säger han i ett uttalande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport