LOL

H2K krossade Giants – med svenske inhopparen i laget

av Tobias Lundgren

betongPUFF

H2K är klara för semifinal i LCS-slutspelet efter att ha kört över säsongens skrällag Giants Gaming med 3-0 under lördagen.
Och när laget slog in matchpoängen var det med en avbytare på Jungle-positionen – då de valde att plocka in avbytaren Joachim ”BetongJocke” Rasmussen.
– Loulex måste kliva fram nu för det finns ett reellt hot att han kan bli ersatt, säger Trevor ”Quickshot” Henry efter matchen.

När kvartsfinalerna i sommarspliten av europeiska LCS inleddes ställdes H2K mot Giants Gaming i första mötet. H2K var skyhöga favoriter efter att inte ha förlorat mot Giants i tävlingssammanhang på flera säsonger och mötet blev som många väntat en ensidig historia.
Första matchen vann H2K med förkrossande 15-0 i kills efter att Ryu ”Ryu” Sang-wook gjort ett enormt jobb i midlane. I andra matchen bjöd H2K åtminstone Giants på ett par kills, men det fanns inget den spanska organisationen kunde göra mot de framstormande motståndarna och serien var snabbt uppe på matchpoäng.

”Ingen spelar bra första matchen”

Då valde H2K att presentera ett nytt ansikte för League of Legends-communityn, då de släppte in avbytaren Joachim ”BetongJocke” Rasmussen på scenen och plockade ut junglaren Jean-Victor ”loulex Burgevin. I sin första LCS-match någonsin bjöd Rasmussen inte på någon sensationell insats men slutade ändå på 1-5-14 då H2K efter 30 minuter återigen kunde köra över Giants och ta hem matchserien. Efter avancemanget kommenterade en nöjd Raymond ”kaSing” Tsang svenskens insats.
– Han har inte varit på scenen förut, det var hans debut. Jag såg några missade flashar men ingen spelar bra första matchen.

”Loulex måste kliva fram nu”

Tsang menar också att BetongJockes debut ger de andra spelarna anledning att kämpa ännu hårdare.
– Det ger oss lite mer press att ”tryharda” ibland och jag tror det är bra.
Experten Trevor ”Quickshot” Henry tror också att debutanten kommer göra så att H2K höjer sig än mer framöver.
– Loulex måste kliva fram nu för det finns ett reellt hot att han kan bli ersatt. Det kommer leda till att det blir mer konkurrens inom laget och det är bra, säger han.

”Kommer bli intressant att möta Origen”

Nu blickar H2K fram emot en semifinal mot Origen, ett lag de inte lyckats besegra hittills den här spliten.
– Vi har kommit ur en svacka de senaste veckorna, där vi spelade riktigt dåligt. Men vi ryckte upp oss när vi hade en veckas paus. Jag ser fram emot att spela mot Origen, även fast vi förlorade 2-0 mot dem känner jag att vi kan vinna nu. Att spela en BO5 kommer visa vilket som faktiskt är det bättre laget och vilka som kan spela fler stilar. Det kommer bli intressant när vi möter dem igen, säger kaSing.

I kväll möts Unicorns of Love och Team ROCCAT i LCS-slutspelets andra kvartsfinal 17.00.

H2K - Giants

3-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport