LOL

Här är 19-åringen som äger ett LCS-lag

av Björn Ehrnberg
gravity

Den 8 januari köptes Curse Academy av en då något mystisk affärsman. Ambitionen för laget var att ta nästa steg på den nordamerikanska Leauge of Legends-scenen. Nu har affärsmannen klivit fram i ljuset, och visar sig vara en 19-åring vid namn Davis Vague.
– Min dröm var att bli en proffsspelare, men tyvärr är jag för dålig. Men min dröm var ändå att syssla med något jag verkligen älskar och sedan jag föll för den första streamaren jag såg har jag inte gjort något annat än äta, sova och andas League of Legends. När möjligheten uppenbarade och jag hade resurserna, så tog jag den. Och nu är vi här, skriver 19-åringen i en AMA på Reddit.

När det stod klart att Curse Academy lyckades slå sig in på nordamerikanska LCS-scenen, blev det samtidigt klart att Steve ’LiQuiD112’ Arhancet skulle tvingas sälja sitt lag. Enligt reglerna uppsatta av Riot Gaming får en ägare endast vara delaktig i ett lag som spelar i LCS.

Curse Academy såldes därmed, och i en intervju med Ongamers berättade då LiQuiD112 att laget inte skulle kosta mindre än 600 000 kronor.
– Jag vill se till att det är den mest lämpade personen som tar över kontrollen över de här killarna, sade dåvarande ägaren i september.

Vill göra laget inkomstbringande

Den 8 januari blev det klart att Curse Academy sålts och bytt namn. Laget skulle hädanefter spela under Gravity-flagg. Ägaren bakom det nya laget heter Davis Vague, 19, son till en framgångsrik affärsman i USA.
– Man skulle kunna säga att min pappa väglett mig i affärsverksamhet sedan jag var en ung pojke. När jag blev äldre lärde mig min pappa hur viktigt det var med betyg, men också hur man interagerar med mäktiga människor, skriver han som svar på frågan var han fått sin kunskap i affärsverksamhet från i en AMA på Reddit.

19-åringen berättar också att laget inte har som avsikt att anställa en analytiker till Gravity Gaming, men han är klar med ambitionen för sitt tillskott.
– Jag antar att mina förväntningar på laget är som alla andra ägare, att göra laget populär, inkomstbringande och bäst.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport