LOL

Här är Fnatics nya League of Legends-lag

av Tobias Lundgren
fnatic

Fnatic tappade i princip hela sitt League of Legends-lag under hösten.
Men nu har de presenterat sina nya spelare – däribland Fabian “Febiven” Diepstraten som nyligen lämnade H2K.
”Jag är riktigt glad över att gå med i en så prestigefylld organisation”, säger han i ett pressmeddelande.

Först lämnade fixstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson. Sedan följde Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez och Lauri ”Cyanide” Happonen efter. Kvar stod Fnatic med resterna av ett framgångsrikt League of Legends-lag. 

”Fick genast upp ögonen för dem”

Men under torsdagen presenterade organisationen spelarna som ska ta upp dem på de högsta nivåerna av League of Legends igen. En av spelarna som blev kvar efter flykten, Paul ”sOAZ” Boyer, väljer även han att gå vidare och han ersätts i top lane av sydkoreanske doldisen SeungHoon ”Huni” Heo som scoutades av organisationen. Dessutom får han en landsman i laget då Kim “Reignover” Ui-jin ersätter Cyanide som jungler.
”Vi fick genast upp ögonen för båda spelarna. De har en enorm potential och efter grundliga diskussioner fick vi lära känna deras drivkraft och vilja att lyckas. Vi känner att båda spelarna, trots att de är relativt okända, kommer överraska folk.”, skriver Fnatic.

”Har stora förhoppningar”

H2K-spelaren Fabian “Febiven” Diepstraten visade framfötterna under kvalet till LCS i december och enligt Fnatic har han varit på deras radar en längre tid. Nu ska han fylla enorma skor som xPekes ersättare.
”Jag är riktigt glad över att gå med i en så prestigefylld organisation. De har varit med på scenen under en lång tid och har bra rykte och resultat. Jag har stora förhoppningar på laget och kommer göra mitt bästa för att lyckas”, säger han i ett uttalande.

Handplockades som Rekkles ersättare

Men kanske störst press av alla kommer Rekkles ersättare, Pierre “Steeelback” Medjaldi, ha på sig. Han handplockades av den siste kvarvarande spelaren från gamla laguppställningen. Och tillsammans med Bora “YellowStar” Kim imponerade han på Fnatics ledning.
”Efter att ha sett dem spela duo-queue i botlane ihop var vi ’blown away’”, heter det i uttalandet.

”Ett helt nytt äventyr för mig”

Steelback kommer i Fnatic göra sin professionella debut och lär ha hela LoL-världens ögon på sig de första matcherna. Men han verkar förberedd på att kämpa sig in i fansens hjärtan.
”Jag är peppad och glad över att gå med i Fnatic. Det är ett helt nytt äventyr för mig eftersom det är första gången jag kommer spela professionellt men jag vill bevisa mig själv och förtjäna min plats bland alla bra ADC:s i Europa. Det är en dröm som besannas för mig när jag får spela på den här nivån och inför de här fansen. Mitt mål är att göra mitt bästa för att hjälpa laget lyckas i LCS och leva upp till förväntningarna vi har satt upp”, säger han.

 

 

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport