LOL

Här är förändringar som Silly Season levererat hittills

av Simon Engstrand
Foto: RIot Games
Foto: Riot Games

Lagkarusellen ”Silly Season” har börjat spinna i gång.
Inför sommarens split i LCS kommer flera lag se annorlunda ut, inte minst i Europa.

Vårsplitten är avslutad i League of Legends Championship Series och det som ofta kallas ”Silly Season” är i full gång. Både i Nordamerika, Europa och Korea börjar lagändringar ske. Här är några av de största spelarbytena som vi hittills känner till.

Gambit

Först och främst står det klart att ryske junglaren Danil ”Diamondprox” Reshetnikov hoppar av satsningen med Gambit. Truppen lyckades med att kvala in till vårens split i LCS, men platsen såldes till Team Vitality och nu kommer kommer ryssen att lämna laget för ett annat erbjudande utomlands.

ROCCAT

Vi stannar kvar i Europa. ROCCAT – laget som drog i hop en helt ny femma inför vårsplitten – har gjort flera spelarbyten under säsongen. Alldeles nyligen valde organisationen att släppa fyra av sina mannar, Erik ”Tabzz” Van Helvert, Lewis ”Noxiak” Felix, Edward ”Edward” Abgaryan och Simon ”Fredy122” Payne. Kvar i startuppställningen är endast svenske Felix ”Betsy” Edling och Karim Aïrwaks” Benghalia. Så om organisationen vill fortsätta slåss i Summoner’s Rift får de rappa på och plocka in nya kämpar.

GIANTS! Gaming

ROCCAT lyckades åtminstone hålla sig kvar i LCS, men desto sämre har det gått för GIANTS! Gaming. Laget hamnade längst ner i tabellen och truppen verkar ha kantats av en hel del problem. I vad som kan tolkas som ett desperat drag för att stanna kvar i LCS värvades två koreanska spelare till det europeiska laget, men nu står det klart att den ena, Kim ”Wisdom” Tae-Wan, kommer återvända till sitt hemland.

Team Solomid

Över till Nordamerika, närmare bestämt Team Solomid. Franske före detta Fnatic-veteranen Bora ”YellOwStaR” Kim lämnar det amerikanska laget. Samtidigt verkar det som stjärnan kan komma att återvända till Europa.

NRG Esports

Till sist landar vi i amerikanska NRG Esports läger. Där lämnar tre spelare truppenGalen ”Moon” HolgateJohnny ”Altec” Ru och Kevin ”KonKwon” Kwon. I stället blir det Diego ”Quas” RuizLucas ”Santorin” Tao Kilmer Larsen och Alan ”KiWiKiD” Nguyen som sluter upp för att representera debutlaget. I samma veva blir Ember och Team Dignitas varsin spelare kort.

Mest sannolikt kokar ännu fler ändringar i scenen. Hur lagen kommer se ut i slutändan återstår att se. Det är fortfarande många dagar kvar innan kampen drar i gång i sommar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport