LOL

Här är sommarens LCS-nykomlingar: ”Känns tråkigt att göra andra människor arbetslösa”

av Simon Engstrand
Gambit Gaming
Gambit Gaming

Den stora drömmen att få tävla i LCS gick i uppfyllelse för några få förunnade under lördagskvällen.
Efter en hård strid i bäst av fem-serien kunde Gamers2 knipa den första LCS-platsen i matchen mot SK-Gaming.
”Vi lyckades faktiskt vinna. Det känns grymt att kvala till LCS, men tråkigt att göra andra människor arbetslösa”, skrev polske Gamers2-spelaren Mateusz ”Kikis” Szkudlarek på twitter.

Att få tävla i den stora europeiska League of Legends-ligan LCS är för de flesta hårt satsande LoL-spelare en utav de största drömmarna. På lördagskvällen gick just den drömmen i uppfyllelse för några utav kämparna i Challenger-series. Då spelades nämligen de sista matcherna där det skulle avgöras vilka två utav de fyra lag som var redo för LCS.

I den första bataljen radade SK-Gaming upp mot Gamers2, som leds utav före detta SK-kaptenen Carlos ”Ocelote” Rodriguez. I bäst av fem-serien kunde Gamers2 inledningsvis dra iväg med en stark 2-0 ledning, men då vände matchen. SK-Gaming lyckades gå segrande ur de två följande kartorna och helt plötsligt var ställningen kvitterad till 2-2. Till slut var det ändå Gamers2 som drog det längsta strået och vann den sista avgörande kartan.
”Vi lyckades faktiskt vinna. Det känns grymt att kvala till LCS, men tråkigt att göra andra människor arbetslösa”, skrev polske Gamers2-spelaren Mateusz ”Kikis” Szkudlarek på twitter.

I den andra ödesmatchen ställdes Mousesports mot Gambit, ett lag som enligt många experter var de klara favoriterna. En del menade till och med att Gambit aldrig hade varit så nära att missa LCS om det inte vore för att Gambit-stjärnan Konstantinos ”Forg1ven” Tzartziou åkte på en fyra matcher lång ban. I bäst av fem-serien mot Mousesports visade Gambit varför de var favorittippade, då de snabbt kunde kamma hem en brutal 3-0 vinst.
”Bra spelat Mousesports. Jag är glad att vi är tillbaka i LCS och att jag blev matchens bästa spelare”, skrev Gambits top-laner Lucas ”Cabochard” Simon-Mesle på twitter efter matchen.

Förutom Gamers2 och Gambit kommer även Team Dignitas göra LCS-lagen sällskap, då de sedan tidigare redan knipit en plats.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport